• Načítám...
>

Gymnázium U Libeňského zámku oslavilo 110 let

  • 27. září 2019,
  • 17:33,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

Gymnázium U Libeňského zámku oslavilo 110. výročí od svého založení. Do areálu školy se sjeli současní ale hlavně bývalí studenti gymnázia, aby si užili připravený program a někteří mohli zavzpomínat na léta svého studia.

Reklama

110 let už studenti zasedají do lavic pražského Gymnázia U Libeňského zámku. To už je úctyhodné jubileum, které bylo potřeba si slavnostně připomenout. V rámci oslav škola připravila kulturní program.

"My jsme nechtěli to výročí nějak pojmout úplně široce. Spíše jenom takové připomenutí. Jsem rád, že naší školu navštěvovalo tolik úspěšných absolventů, studentů i učitelů. Je připraven kulturní pořad, který je takovým průřezem těch 110 let, počínaje poezií, dále hudba, sport, dobové fotografie," řekl František Kosina, ředitel gymnázia.

Studenti gymnázia připravili pro návštěvníky i několik aktivit. Mimo jiné třeba kvíz, který se týkal historie gymnázia.

"Máme tu pro lidi připraveno několik kvízů a otázek, které si u nás mohou vyzkoušet. Je to hlavně co se týče událostí na naší škole a osobností," řekl Jan Čepický, student gymnázia.

Po chodbách školy se prošli a do tříd nakoukli i bývalá studenti. Někteří na gymnáziu maturovali za hluboké totality a tak mohli konstatovat, že se od té doby ve škole opravdu hodně změnilo.

"Musím říci, že si snažím vybavit jaké to bylo, protože jsem maturovala v roce 1957. A ten rozdíl je enormní," řekla Renata Vendrová, absolventka gymnázia.

"Vzpomínám a jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit toho 110. výročí, protože při stoletém výročí jsme tady nebyli nebo jsme to nevěděli. Ale scházíme se jako třída gymnazistů každý rok pravidelně a to už je hodně let," řekl Zdeněk Kvarda, absolvent gymnázia.

Oslavu navštívil také radní hlavního města pro oblast školství Vít Šimral, který gymnáziu popřál mnoho zdaru do budoucna.

"Přeji Gymnáziu U Libeňského zámku, aby těch příštích 110 let bylo tak úspěšných jako dosud, aby produkovalo stále tak kvalitní absolventy, aby se tady studentům učilo tak krásně jako doposud," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Návštěvníci mohli na akci ochutnat domácí speciality, které připravovali sami studenti gymnázia. Veřejnosti se také otevřela zřídka přístupná místa jako sborovna nebo některé specializované učebny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu