• Načítám...
>

V Praze 8 se denně věnují seniorům

  • 12. října 2019,
  • 20:24,
  • PRAHA 8,
  • Kateřina Butaki

Senioři v Praze 8 mají velký výběr zájmových kroužků. Místní aktivizační programy pomáhají starším občanům se nejen vzdělávat, ale společně i sdružovat.

Reklama

Centrum aktivizačních programů v Mazurské se dlouhodobě věnuje svým seniorům. Důležitou úlohou je i naplnění všedního dne.

"Tato centra aktivizačních služeb slouží pro to, že především máme služby pro seniory, tak aby se necítil osamělí, aby si mohli nějak ten svůj den naplnit aktivitami a tím vlastně zabránili tomu stárnutí, té osamělosti," řekla Lucie Vítkovská, ředitelka SOS Praha 8.

V Praze 8 najdeme mnoho kurzů a zájmových kroužků.

"Jsou tu třeba taneční kurzy, různé orientální tance, kdy i náš kroužek využíváme pro různé slavnosti. I MČ tu skupinu využívá. Máme tady recitační kroužek, kdy velmi hezky a vtipně doprovází také různé akce naši senioři dobrovolníci. A pak tu máme různé jazykové kurzy od angličtiny a dalších věcí. Máme tady i různé rukodělné akce jak jednorázové, tak i pravidelné. Ty kurzy probíhají každý den, mají své programy po celý týden," řekla Lucie Vítkovská.

Klienti aktivizačních programů mohou např. docházet na blahodárnou jógu.

"Toto je cvičení, které jsem si sestavila já kvůli tomu, že mě bolela záda. Takže to cvičení je spojením jógových prvků, posilovacích prvků a protahovacích prvků. A je to komplexní cvičení, které celkově protáhne celé tělo a na konci se uvolníme a jdeme spokojeně domů. Určitě jsme se za ty roky, co se tady scházíme, poznali lépe. A dokážeme si povídat o různých věcech, uvolnit se, případně požádat jedna druhou o pomoc," řekla Jana Vorská, lektorka jógy.

Další výhodou centra je individuální plán pro každého klienta a tím pádem znatelný vývoj každého jednotlivce v zájmových oblastech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu