• Načítám...
>

V Libeňském zámečku přivítali nové občánky

  • 16. června 2020,
  • 19:26,
  • PRAHA 8,
  • Jana Holubová

V Libeňském zámečku se sešly rodiny s dětmi na tradičním vítání občánků. Nové přírůstky do městské části Praha 8 přivítal místostarosta Tomáš Tatranský. Jeho přání do života i drobné dárky si odnesli rodiče téměř dvou set dětí.

Reklama

Místostarosta městské části Praha 8 slavnostně přivítal nové občánky. I přes stále trvající omezení a možné obavy se do obřadní síně Libeňského zámku dostavili nejen rodiče s dětmi, ale také blízcí příbuzní. Společně tak prošli krátkým slavnostním ceremoniálem, ze kterého si navíc odnesly květinu a drobné dary.

"Není to nic složitého, ten, kdo vítá, má krátký projev a následně rozdáváme malé dárečky. Je to takový certifikát a letos ještě rozdáváme dárkový poukaz na plavání s miminky. A každý ještě dostane malý stříbrný přívěšek." Vysvětlil Tomáš Tatranský (TOP09/STAN), místostarosta MČ Praha 8.

Tohoto ceremoniálu se zúčastnily i rodiny, pro které bylo vítání původně připraveno na březen, avšak bylo zrušeno. Ti, kteří přijít nestihli, budou mít další možnost v říjnu.

"Standardně, pokud například není koronavirus, se dělá vítání občánků třikrát ročně, to znamená v březnu, červnu a říjnu. Každý rok uvítáme přibližně 450 občánků." Doplnil Tomáš Tatranský (TOP09/STAN), místostarosta MČ Praha 8.

Nejenom, že tímto obřadem městská část vítá nově narozené děti, ale rodiče se účastí na oplátku symbolicky zavazují k tomu, že budou své děti vychovávat tak, aby byly obci prospěšné.

"Občanství je o tom, že si vážím toho, v jakém žiji prostředí, že si všímám toho, jak to prostředí třeba i zlepšit, a že zkrátka mám zájem pečovat o svoji obec." Uvedl  Tomáš Tatranský (TOP09/STAN), místostarosta MČ Praha 8

Ani této události se však nevyhnula zvýšená bezpečnostní a hygienická opatření. Pan místostarosta musel rodičům gratulovat s rouškou a rodiče se do pamětní knihy podepisovali vždy novou, vydezinfikovanou propiskou. I přesto se podařilo v městské části Praha 8 přivítat zhruba 200 nových dětí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu