• Načítám...
>

Praha 8 bilancuje rok 2020

  • 8. ledna 2021,
  • 10:47,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Rok 2020 byl v mnoha ohledech náročný. Nejinak tomu bylo v případě osmé městské části. I ona se, stejně jako my všichni, musela vypořádat s pandemií koronaviru. Co to pro Prahu 8 a její obyvatele znamenalo, a jaké jsou plány tamní radnice pro rok 2021, shrnul starosta Ondřej Gros.

Reklama

Rok 2020 byl pro Prahu 8 ve znamení boje proti koronaviru. To znamenalo mimo zásah do rozpočtu městské části.

"Stálo nás to určitě desítky miliónů korun. Chtěl bych poděkovat magistrátu, který nám  na boj přispěl dotací. Občané přišli především o veškeré sportovní a kulturní akce, což mě velmi mrzí. Minulý rok jsme jich měli naplánováno plno a všechny byly zrušeny. Mě to osobně mrzí především kvůli dětem, které přišly o sportovní turnaje a podobné akce. V tomto ohledu to byl rok poměrně k ničemu," uvedl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Podle starosty Ondřeje Grose se ukázala v době pandemie obrovská vlna solidarity mezi obyvateli, kteří si v mnoha situacích vzájemně pomáhali.

"Musím je pochválit. Nesetkáváme se tu příliš s nějakou velkou zlostí, a tak podobně, přestože je ta situace neuvěřitelně těžká. Celý ten rok prostě ovlivnil koronavirus, takže plno věcí muselo být odloženo. Doufám, že se všichni naočkují, a že tu pandemii všichni společně překonáme," konstatoval Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

A co čeká městskou část v letošním roce?

"Máme před sebou největší výročí, a to je připojení Libně k velkému městu Praze. V září tomu bude 120 let. A jako další si chceme připomenout výročí jednoho z nestarších fotbalových klubů, který máme u nás, a to je Meteor. Ten slaví 125 let od svého založení. Patří mezi nejstarší fotbalové kluby na území republiky. Takže to máme taková dvě velká výročí. A věřím, že se nám podaří nějaké projekty uskutečnit, ale bude to samozřejmě záviset na tom, jak se bude vyvíjet situace v závislosti na té koronavirové krizi," dodal Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Jasnější představy o investicích by mohlo mít vedení městské části v březnu, kdy bude zastupitelstvo schvalovat rozpočet. Do té doby bude Praha 8 v rozpočtovém provizoriu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu