• Načítám...
>

Praha 8 testuje své zaměstnance

  • 9. března 2021,
  • 15:48,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Každý týden budou zaměstnanci Prahy 8 testováni antigenními testy. Vedení městské části tak chce na úřadě vytvořit co nejbezpečnější prostředí. Příkladem šlo nejužší vedení Prahy 8, které se nechalo otestovat mezi prvními.

Reklama

Osmá Městská část začala s testováním svých zaměstnanců a zaměstnanců svých příspěvkových organizací na koronavirus. Testováním chce na pracovištích vytvořit epidemiologicky bezpečné prostředí.

"Je to výtěr z nosohltanu antigenního testování, které má vysokou senzitivitu a mělo by vychytat ty jednotlivé nákazy. Já věřím tomu, že nezachytí nikoho, protože tady dodržujeme vše, jak máme," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

"To testování probíhá od 8 hodin od rána do 4 hodin odpoledne, každý zaměstnanec dostal přesný harmonogram a ví, kdy sem má přijít. Místo jsme vybrali z toho důvodu, že je blízko k našemu úřadu, tím pádem se může zaměstnanec velice rychle vrátit do zaměstnání a ohromná výhoda toho testování je také v tom, že v případě, že máme nějaký pozitivní záchyt, tak se zde provádí okamžitě i PCR test," řekl Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8. 

Na první testování dorazila zhruba polovina zaměstnanců úřadu Prahy 8, podobně budou testováni každý týden.

"My jsme své zaměstnance nijak nenutili. Pouze jsme je vyzvali, aby se šli testovat pro jejich bezpečnost a bezpečné pracoviště. Musím je pochválit, zatím nebyl nikdo, kdo by to odmítl," řekl Ondřej Gros. 

Právě testování a důkladné dodržování všech epidemiologických nařízení považuje vedení Prahy 8 za jedinou cestu, jak epidemii zmírnit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu