• Načítám...
>

V Praze 8 hrají novou QR hru Operace Anthropoid

  • 22. května 2021,
  • 17:34,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

V Praze 8 mohou lidé hrát novou QR hru Operace Anthropoid. Ta mapuje dění kolem slavného atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha. Na více než dvacítce zastavení tak mohou lidé zodpovídat soutěžní otázky. V rámci startu hry vedení městské části představilo také velkoplošné výtvarné dílo na zdi u zastávky Vychovatelna.

Reklama

Praha 8 o víkendu odstartovala novou QR hru, která se věnuje událostem spojeným s atentátem na Reinharda Heydricha. Nová hra Operace Anthropoid tento rok obohatí tradiční připomínkové akce, od 22. května mohou lidé na dvaceti šesti zastávkách zodpovídat desítky tematických otázek a postupovat tak dál ve hře.

"Naše QR hra mapuje cestu Kubišova kola z místa, kde se stal atentát až dolů do dolní Libně, kde první fáze končí po 15 otázkách a pokračuje dalšími 5 ve Vysočanech, kde mapujeme, co se dále dělo s Kubišem a i s dotyčným kolem. Závěr celé hry tvoří 5 otázek, které se nacházejí v Karlíně. Musíte se zalogovat, ze začátku se přihlásit na adresu operaceanthropoid.cz, dále vás vyzve kód, abyste si načetli kód té zastávky, zodpověděli otázku a ta správně zodpovězená otázka vás pustí do další části hry, to jest že vám ukáže, kde najdete další QR kód," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

anketa

V rámci sobotní akce vedení městské části Praha 8 slavnostně představilo také velkoplošné výtvarné dílo, které vzniklo na zdi u zastávky Vychovatelna. Umělecký počin kombinující komiks a grafity mapuje zásadní momenty Operace Anthropoid.

"My si té události a toho hrdinství odbojářů a parašutistů ohromně vážíme. Když se objevila ta možnost vytvořit tady tu zeď - namalovat na ní ty výjevy z toho atentátu a z té situace v roce 1942, tak jsme to uvítali a velmi děkujeme panu Markovi, který to udělal," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Odpoledne pak městská část připravila zajímavý program pro milovníky cyklistiky. V rámci cyklojízdy mohli účastníci vyrazit na konkrétní místa, která jsou se samotnou operací spojená a dozvědět se tak další zajímavosti.

"To je samotné místo, kde ten atentát proběhl. Dále se pak pochopitelně podíváme zde na mural, díky němu si můžeme celou akci a ty přípravy na akci připomenout a dále budeme po trase vyhledávat místa, která souvisí s pomocí Anthropoidu nebo s tím samotným útěkem Kubiše," řekl Michal Švarc. 

Novou QR hru mohou účastníci hrát o ceny až do osmnáctého května, pak radnice oceňování výsledků ukončí. Zájemci si ale budou moci hru zahrát i v dalších měsících. Vedení Prahy 8 chce QR hru udržet funkční až do konce května příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu