• Načítám...
>

Cyklostezka na Rohanském ostrově prošla opravou

  • 26. května 2021,
  • 11:05,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Stavba na cyklostezce A2 na Rohanském ostrově byla dokončena a je již v provozu. Během stavby byl položen nový asfaltový povrch, komunikace byla rozšířena na 4 metry a bylo doplněno veřejné osvětlení. Praha 8 zároveň projektově připravuje rozšíření a asfaltový povrch i na zbývající části cyklostezky A2 na Rohanském ostrově v úseku Šaldova - Negrelliho viadukt.

Reklama

Cyklostezka A2 na Rohanském ostrově prošla rekonstrukcí. Během ní byl například položen nový povrch či doplněno veřejné osvětlení.

"Dnes jsme se tady sešli, abychom ukončili stavbu cyklotrasy A2. My jsme tuto trasu rozšířili o jeden metr, přidali jsme veřejné osvětlení a je tady nový asfaltový povrch, který umožní pohodlné cestování například i za deště, jako je dnes," řekl Tomáš Slabihoudek, radní MČ Praha 8. 

"Je to významná páteřní cyklostezka s opravdu velikým provozem, proto dávalo veliký smysl tu cyklostezku zpevnit, dát do asfaltu a rozšířit a současně se přidalo veřejné osvětlení. Ten provoz je tady zvlášť v letních měsících, ale v podstatě celoročně je velmi vytížená, takže určitě dává veliký smysl, že byla zpevněna oproti tomu mlatovému povrchu, který byl už velmi neudržovaný a rozbahněný," řekl Martin Jedlička, předseda komise pro dopravu MČ Praha 8. 

Jedná se o první část rekonstrukce této cyklostezky, kterou Praha 8 realizovala. Na řadě je teď druhý úsek, který je téměř 1 kilometr dlouhý.

"My chystáme ještě další prodloužení až k Negrelliho viaduktu a to bude asi hotové příští rok. V současné době ještě řešíme stavební povolení, takže až bude hotovo, tak se vysoutěží dodavatel," řekl Tomáš Slabihoudek. 

"Městská část navazuje dalším úsekem tady, který bude provázaný s výstavbou lávky Holešovice - Karlín, tedy lávky HolKa, kterou chceme taktéž v letošním roce zahájit stavebně," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Za opravu prvního úseku této cyklostezky zaplatila městská část necelých šest milionů korun. V případě druhého úseku se počítá s částkou o několik stovek tisíc nižší.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu