• Načítám...
>

Skauti z Prahy 8 mají novou klubovnu

  • 1. července 2021,
  • 8:59,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Skauti z Prahy 8 mají k dispozici novou klubovnu. Ta bude sloužit přibližně 200 skautům. Klubovnu postavila městská část a finančně se na ní podílel i pražský magistrát.

Reklama

Skauti z Prahy 8 mají k dispozici novou klubovnu. Ta vznikla v areálu MŠ Dolákova v pražských Bohnicích.

"Městská část Praha 8 si na začátku svého volebního období tuto investici zvolila jako strategickou. Dva a půl roku jsme na tom pracovali. A i díky tomu, že jsme to zafinancovali z magistrátních prostředků a z prostředků městské části, tak mohla vzniknout tato krásná budova pro skauty. A po dohodě se skauty, bude tato dohoda k využití i pro dětské volnočasové aktivity, což velmi kvitujeme, protože takových budov vzniká po celé Praze velmi málo," konstatoval Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8.

Klubovna bude sloužit přibližně dvěma stům skautů, kteří tu najdou zázemí pro svoji činnost.

"Budou tam probíhat různé aktivity. Každý den tam budou probíhat schůzky dětí v různých věkových kategoriích. Od pěti do patnácti let i starších. Všichni ostatní skauti jsou zváni. Nejenom z Prahy 8. Ale i na víkendy sem budou moci přijet skauti z celé republiky," konkretizoval Vojta Staněk, vedoucí střediska.

Náklady na vybudování klubovny byly kolem 22 miliónů korun. Polovinu hradila městská část Praha 8, zbylou část pak pražský magistrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu