• Načítám...
>

Gymnázium U Libeňského zámku nabízí moderní vzdělání

  • 7. října 2021,
  • 15:24,
  • PRAHA 8,
  • Marek Tereba

Gymnázium U Libeňského zámku nabízí klasické, čtyřleté gymnaziální vzdělání a je tou správnou volbou pro přípravu ke studiu na vysokých školách.

Reklama

"Dovolte mi, abych vás pozval na gymnázium v Praze 8. Do této krásné, monumentální budovy, která se nachází v krásném okolí Libeňského zámku. Tak ještě jednou: 'Vítejte a pojďte dál'," zve František Kosina, ředitel Gymnázia U Libeňského zámku,

Gymnázium U Libeňského zámku nabízí klasické, čtyřleté gymnaziální vzdělání a je tou správnou volbou pro přípravu ke studiu na vysokých školách.

"Spolupracujeme s vysokými školami, s Univerzitou Karlovou v Praze, a to především s Pedagogickou a Přírodovědeckou fakultou, se kterými tedy máme uzavřeny smlouvy o spolupráci. Škola, i zásluhou zřitovatele, má dobré materiální a technické zabezpečení," uvádí František Kosina, ředitel Gymnázia U Libeňského zámku.

Uchazeči o vzdělání by měli odcházet ze základní školy s co nejlepším prospěchem.

"Veškeré znalosti a dovednosti, které máte ještě na základní škole, zúročte formou různých soutěží, olympiád, kde se zúčastníte obvodních a vyšších kol a obsadíte první, druhé či třetí místo. Pokud máte dobré jazykové znalosti, složte už na základní škole zkoušku, aby jste získali nějaký certifikát. Musíte samozřejmě, díky těm všem znalostem a dovednostem, úspěšně složit přijímací zkoušku, ve které vám samozřejmě můžeme pomoci tím, že u nás na škole organizujeme přípravné kurzy k přijímacím zkouškám na naši školu," popisuje Bohuslav Dvořák, statutární zástupce ředitele.

Pokud úspěšně zájemci o studium složí zkoušky, dostanou se na školu, která nabízí zázemí plné moderního vybavení. Na školu, která podporuje výuku cizích jazyků. 

"Na naší škole se mi nejvíce líbí to, že nám poskytuje spostu příležitostí, ať už se jedná o nejrůznější exkurze i stáže. Vlastně teď naše dvě spolužačky absolvují jednu stáž v Mikrobiologickém ústavu Akademie věd," konstatuje Agáta Plachá, studentka gymnázia.

"Oceňuji, tady na škole, hlavně vstřícnost učitelů, a to, že mají ochotu pomáhat nám v mimoškolních aktivitách. Já sám jsem byl nominován do soutěže České hlavičky, v kategorii Merkur," říká Matěj Miřejovský, student gymnázia.

"Ve třetím a ve čtvrtém ročníku si volíme semináře, jak přírodověděcké, humanitní, jazykové a IT obory, takže si na své přijde opravdu každý," připomíná Viktorie Železná, studentka gymnázia.

"Naše škola má už poměrně dlouhou a bohatou historii. Zřizovací listina, pro libeňské gymnázium se datuje rokem 1909. Tehdy se rozhodlo o výstavbě této reprezentativní budovy, která je dnes kulturní památkou. Do ní se škola nastěhovala v roce 1914. Tedy už těsně před první světovou válkou. Tady stojíme před deskami našich významných absolventů z oblasti umění, vědy, sportu," připomíná Robin Eliášek, zástupce ředitele.

U Libeňského zámečku studovali třeba herečka Jana Hlaváčová, interpret Spejbla a Hurvínka Miloš Kirschner, nebo básník a dramatik František Hrubín.

"Na naší škole žáky nejenom vzděláváme, ale samozřejmě také vychováváme ve všetranné osobnosti. V rámci svého studia se mohou naši žáci dostat i do různých potíží, a tak škola nabízí služby výchovného poradce, kariérového poradce, školního metodika prevence a školní psycholožku. Zvláštní pozornost je věnována nadaným žákům. Jejich podpoře a rozvoji," uzavírá Martina Matějková, výchovná poradkyně.

Studenti ve škole najdou bufet, který je v provozu po dobu celého vyučování i jídelnu, která nabízí na výběr ze čtyř obědů. Sportovci jistě ocení kromě tělocvičny i sportovní hřiště, které se nachází hned vedle budovy. Veškeré informace najdete na webových stránkách gulz.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu