• Načítám...
>

Praha 8 nabízí velkou porci vánočního veselí

  • 23. listopadu 2021,
  • 19:55,
  • PRAHA 8,
  • Dagmar Kopečková

Praha 8 slavnostně rozsvítila vánoční strom na Elsnicově náměstí. Celkem městská část letos připravila 5 vánočních stromů. Pro občany jsou k dispozici i 3 veřejná kluziště, kde si návštěvníci mohou užívat zimní radovánky.

Reklama

Prahu 8 ovládla vánoční atmosféra. Obyvatele městské části i další návštěvníky čekalo na Elsnicově náměstí slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

"Darovala nám ho paní Hanáková, občanka Prahy 8. Je to stříbrný smrk, vysoký 12 metrů. V pondělí ho sem přivezli - 22. listopadu a byl nazdoben," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

K dispozici byly návštěvníkům taktéž stánky s bohatým občerstvením. A krásnou vánoční atmosféru ještě více umocňovalo i vystoupení dětského pěveckého sboru Osminka, který si pro veřejnost připravil široký repertoár vánočních koled.

Kromě rozsvícení vánočního stromu bylo oficiálně otevřeno i veřejné kluziště u Löwitova mlýna. 

"Každý den od 9 do 20 hodin zde můžou občané Prahy 8, ale nejen Prahy 8, využít naše kluziště. Samozřejmě je možné si půjčit brusle, u dětí je doporučená přilba a zatím v tuto chvíli žádné omezení, co se týká covidu nebo počtu dětí, popřípadě dospělých, na ledě nemáme," řekl Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

Letos Praha 8 připravila celkem tři veřejná kluziště. Ta každoročně lákají velké množství návštěvníků. 

anketa

Praha 8 každoročně nabízí širokou škálu vánočních akcí. Sváteční atmosféru si tak můžete dopřát v celé městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu