• Načítám...
>

V Praze 8 se konalo tradiční Starobohnické posvícení

  • 22. května 2022,
  • 17:45,
  • PRAHA 8,
  • Dagmar Kopečková

V Praze 8 se konal 13. ročník Starobohnického posvícení. Akce každoročně láká nespočet návštěvníků. Připraven byl doprovodný program a pochopitelně i něco dobrého k snědku.

Reklama

Dobré jídlo a pití, stánky s krásnými výrobky a skvělý hudební doprovod. To a ještě mnohem víc čekalo na návštěvníky Starobohnického posvícení, které se konalo v městské části Praha 8.

"Je to už třináctý ročník Starobohnického posvícení. Já jsem hlavně rád, že se to konečně koná po těch covidových pauzách a neustálém posouvání a rušení akcí. Vidím, že je dnes krásné počasí, mnoho lidí a já věřím, že si to užijí. Pořádají to místní farníci ze Starých Bohnic za partnerství naší městské části a stejně jako bohnické vánoční těšení je toto posvícení oblíbená tradiční akce," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

"Slavíme vysvěcení místního kostela sv. Petra a Pavla, který byl vysvěcen 30. května 1158. Možná taková zajímavost je, že ten zakládající list - ta autentika, je kulturní památkou, takže bohničtí mají být na co hrdí," řekl Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

Kromě prodejních stánků byl pro návštěvníky připraven i bohatý doprovodný program, v rámci kterého se představil mimo jiné i Dětský soubor Osmikvítek. Starobohnické posvícení je v městské části velmi oblíbenou akcí a vždy se těší velkému zájmu veřejnosti. 

anketa

Návštěvníci mohli zavítat i do samotného kostela sv. Petra a Pavla. Tam se konala v rámci posvícení mimo jiné i Májová mše svatá. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu