• Načítám...
>

O podobě sídliště Ďáblice se vedla další debata

  • 25. května 2022,
  • 11:35,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze 8 proběhla další veřejná debata o možné budoucí proměně sídliště Ďáblice. Všem přítomným byly náměstkem primátora Petrem Hlaváčkem prezentovány dva návrhy možné budoucí proměny tohoto území. Nechyběli ani zástupci Prahy 8.

Reklama

V Praze 8 proběhla další veřejná debata o možné budoucí proměně sídliště Ďáblice. K tomuto tématu se přišlo vyjádřit několik stovek lidí, kteří zaplnili sál kulturního centra Ládví. Mezi řečníky nechyběli ani zástupci Prahy 8.

"Cíl dnešní debaty je zjistit, jak si magistrát představuje podobu celého sídliště, jaké chystá změny a městská část je tady od toho, aby obyvatele sídliště chránila. Městská část si společně s panem architektem Klápštěm utvořila na toto území názor v podobě územní studie, kterou jsme poslali na magistrát a budeme nadále prosazovat zájmy občanů," řekl Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8.

"Já jsem vstoupil do politiky kvůli tomu, abych něco budoval a od prvního dne, co jsem vstoupil do politiky, tak bráníme sídliště Ďáblice. Za tím si stojíme a dnes se tady bude představovat nějaká studie, na kterou se rád podívám. Pro mě je stále nepochopitelné, proč se každý rok ty Ďáblice stávají nějakým tématem výstavby, zástavby, zaúčtování," řekl Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

Všem přítomným byly náměstkem primátora Petrem Hlaváčkem prezentovány dva návrhy možné budoucí proměny tohoto území. Jedním byl metropolitní plán, druhým pak urbanistická studie.

"Oba ty materiály i metropolitní plán je dnes v projednán, je možné dokonce do začátku prázdnin se k němu vyjadřovat, na to upozorním a ta urbanistická studie bude zveřejněna a je možné ji připomínkovat. Oba ty materiály řeší v zásadě velikou ochranu toho sídliště, především metropolitní plán, který je více závazný, je to více zákon," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Z úst obyvatel dotčené lokality nejvíce zaznívaly výtky, že s nimi budoucí podobu sídliště pražský magistrát nijak nekomunikoval. 

"Třeba teď zmíním tu modulární výstavbu, kterou jsme se v podstatě dozvěděli až z médií, včetně městské části, ta se to také dozvěděla z médií a co se týká té výstavby, ta by měla být v souladu s konceptem sídliště. Měla by ho respektovat a neměla by narušovat fungování sídliště a kvalitu života obyvatel na něm," řekla Jana Rozmarová, předsedkyně spolku Krásné Kobylisy.

Debatu v Kulturním domě Ládví, podobně jako procházku, při které se mohli místní obyvatelé seznámit s proměnou lokality sídliště Ďáblice, uspořádal spolek Krásné Kobylisy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu