• Načítám...
>

Street food festival nabídl chutě z celého světa

  • 2. června 2022,
  • 8:25,
  • PRAHA 8,
  • Dagmar Kopečková

V Praze 8 se konal 2. ročník Street food festivalu. Ten nabízí návštěvníkům možnost ochutnat chutě z celého světa. Letos byla akce spojena i s Mezinárodním dnem dětí.

Reklama

Širokou škálu exotických chutí z celého světa měli Pražané možnost ochutnat v Praze 8. Konal se tam totiž už druhý ročník Street food festivalu s podtitulem Slyším, vidím, chutnám svět. Akci pořádá ve spolupráci s městskou částí Kulturní dům Ládví a letos byl festival spojen s Mezinárodním dnem dětí. 

"Dětí je tady hodně, takže jsem rád, že se udělalo krásné počasí, máme tady plno dětí s rodiči a já věřím, že budou spokojeni. Jde o street food - jídlo na ulici, ono by se to asi nemělo úplně překládat - ale aby si lidé pochutnali, samozřejmě v partnerství s Pivovarem Cobolis," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

"Můžete si tady dát africké jídlo, mexické, balkánské, americké burgery," řekla Gabriela Málková, pořadatel Street food festivalu.

Lahodných chutí bylo k dispozici opravdu hodně. Kromě hlavních jídel si mohli na místě zájemci zakoupit i exotické ovoce až z Ugandy. 

"Máme tady třeba ananasy, které neštípají na jazyku, chlebovník, tři druhy banánů, indonéské ovoce, jako jsou třeba mangosteeny nebo hadí ovoce, máme tady medové manga, marakuju a zároveň sušené ovoce na slunci, domácí džemy, sirupy, kávu a spoustu dalšího," řekl Jonáš Mrkos, prodejce.

Pro ty nejmenší byly připraveny tvořivé dílny a hry ze všech koutů světa. 

"Určitě si tady mohou kreslit, hrát, tvořit. Je tu naše příspěvková organizace Osmička pro rodinu, která to tady pořádá při té příležitosti Mezinárodního dne dětí," řekl Ondřej Gros. 

K dobrému jídlu a pití byl připraven i hudební doprovod. A bohatý program přilákal obdivuhodný počet návštěvníků. 

anketa

Na své si na Street food festivalu přišel rozhodně každý. Spojení lahodných chutí, podmanivých tónů hudby a veselého tvoření pro děti nabídlo bezpochyby skvělý zážitek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu