• Načítám...
>

V Ďáblicích vyroste nová sportovní hala

  • 30. srpna 2022,
  • 12:50,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha 8 představila architektonické studie plánované sportovní haly na sídlišti Ďáblice. Větší část areálu by měla tvořit víceúčelová hala pro míčové sporty s tribunami pro potřeby výuky základní školy a tréninku házenkářského klubu Sokol Kobylisy II. Návrh haly splňuje požadavky na házenou, volejbal, florbal, basketbal a futsal.

Reklama

V areálu Základní školy Burešova na sídlišti Ďáblice vyroste nová sportovní hala. Její vítěznou podobu, která vzešla z architektonické soutěže, představila osmá městská část.

"Podoba bude spíše minimalistická, protože od začátku jsme se snažili držet ty finance na uzdě, to znamená, že ta hala není nijak výstřelkovitá, je ryze jednoduchá, ve své podstatě. A tam jsme ji postavili ten vizuální styl, který je opravdu hodně elegantní a úsporný. Ale dalo by se říci, že jsme to přeměnili ve výhodu. Ta hala vyhovuje požadavkům na širokou paletu míčových sportů a ještě se nám k tomu vlastně v jisté fázi toho návrhu přidal badminton, takže zhruba čtvrtina až dvě pětiny té haly tvoří tři badmintonové kurty," řekl Tomáš Podrázský, architekt.

Sportovní halu Jána Mahora budou v rámci výuky využívat žáci základní školy i široká veřejnost. Své zázemí tu najdou i jednotlivé sportovní kluby.

"Pro náš klub to znamená zázemí. Mít jistotu, že máte ty děti a ty top závodní hráče kam dát, že máte krásnou halu, kde můžete trénovat bez jakýchkoliv "omezení". Protože ta hala je určená pro badminton, máte tam správné veškeré zázemí, je to v dobré dostupnosti," řekl Ondřej Lubas, předseda Sokol Meteor Praha.

"Znamená to pro nás úplně všechno v tuto chvíli, protože my jsme nikdy žádné společné zázemí neměli, jsme odkázáni na pronájmy všude tady po Praze 8. Snažíme se vždy koncentrovat kolem těch základních škol, odkud děti chodí," řekla Jitka Janečková, jednatelka TJ Sokol Kobylisy.

Součástí haly je také menší víceúčelový sál, klubovna, šatny s hygienickým zázemím a prostory pro skladování vybavení a podobně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu