• Načítám...
>

Praha 8 udělila další čestná občanství

  • 21. září 2022,
  • 14:49,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 udělila další čestné občanství. To obdržela Věra Čáslavská in memoriam. Dalšími čestnými občany městské části pro letošní rok jsou Eva Foglová, Jaroslav Čvančara a Josef Zumr. Městská část od roku 2016 uděluje čestná občanství každý rok.

Reklama

Za doprovodu klavíru bylo v obřadní síni Libeňského zámku uděleno další čestné občanství. Slavnostní ceremoniál se týkal celkem čtyř lidí, jejichž život je s osmou městskou částí úzce spjatý.

"Byla to paní Eva Foglová, paní Věra Čáslavská in memoriam, pan Zumr a pan Čvančara, jejichž nominace byla schválena zastupitelstvem v červnu 2022. Patří to mezi ty nejmilejší povinnosti účastnit se tohoto slavnostního aktu a věřím, že se ta tradice vydrží nadále do dalších volebních období, protože si musíme připomínat ty, kteří pro městskou část něco udělali. Ať svým životním postojem, celoživotním dílem nebo tím, že šířili dobré jméno městské části," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Před samotným zahájením slavnostního udílení čestného občanství vystoupily členky Sokolu Libeň a lidové písně zazpíval folklórní soubor Osminky.

A jak se na podobné slavnostní okamžiky připravuje starosta Prahy 8 Ondřej Gros?

"Po těch čtyřech letech je třeba si přiznat, že už to člověk jakžtakž umí. Včera to bylo vítání malých občánků, takže to hezky zapadlo, že včera jsme tady měli malé děti, nové občánky Prahy 8 a dnes čestné občany, s tím že dva dny za sebou krásné vrcholení," řekl Ondřej Gros. 

Prvním čestným občanem Prahy 8 se stal lékař z Nemocnice Na Bulovce Josef Hercz už v roce 2005. Poté nastala mnohaletá pauza a na udílení se navázalo až v roce 2016. Od té doby se jedná o každoroční ocenění.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu