• Načítám...
>

Radnice Prahy 8 představuje výstavu loutek divadla Jiskra

  • 5. ledna 2023,
  • 15:57,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Nejstarší dodnes fungující loutkové divadlo v Praze letos oslaví 110. narozeniny. Vedení Prahy 8 u této příležitosti připravilo v prostorách radnice výstavu jeho nejstarších loutek.

Reklama

Nejstarší dodnes fungující loutkové divadlo v Praze letos slaví 110. narozeniny. Vedení Prahy 8 u této příležitosti připravilo v prostorách radnice výstavu jeho loutek.

"Divadlo Jiskra je úzce spjaté s městskou částí Praha 8 nebo s Prahou 8, protože celých těch 110 let působí na našem území v Kobylisích," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

Konkrétně pak v Divadle Karla Hackera, který je také zakladatelem loutkového divadla.

"Divadlo je amatérské, ale není to na těch výkonech vůbec poznat, hrají opravdu jak profíci, máme s nimi perfektní vztahy, hrozně rádi je podporujeme, protože hrají pro naše děti v mateřských školkách a pro naše děti v celé Praze 8," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

Při představeních navíc louktoherci z divadla Jiskra dodnes hrají s téměř původními marionetami. 

"Některé loutky, ty sto let staré, už se úplně nepoužívají při tom hraní, ale opravdu staré loutky, se kterými hrají ty pohádky, i když v současné době tedy musí občas i ty texty obměňovat, protože současné děti jsou jiné, než byly před 50 lety," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

Na výstavě si pak můžete asi 15 dobových loutek prohlédnout. A pokud byste je chtěli vidět v akci, na představení se můžete přijít podívat do divadla Jiskra v pražských Kobylisích. Klasické pohádky tam hrají každou neděli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu