• Načítám...
>

V Libni se konala tradiční pouť s prohlídkou kostela

  • 23. dubna 2023,
  • 12:04,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

U kostela svatého Vojtěcha v Libni v městské části Praha 8 proběhla tradiční libeňská pouť. Také letos se mohli návštěvníci těšit na spoustu pouťových atrakcí jako jsou kolotoče, stánky s cukrovou vatou a nejrůznějšími dobrotami. Zároveň si mohli vyrazit i pamětní minci a ve spolupráci s hasiči se také seznámili s poskytnutím první pomoci. Počasí navíc celé akci přálo a tak si ji užila spousta lidí, hlavně rodiny s dětmi, pro které byla převážně určena.

Reklama

Libeňská pouť je každoročně velká událost, kterou si nenechá ujít řada místních, ale i ostatních lidí z jiných městských částí. Nejinak tomu bylo v okolí kostela svatého Vojtěcha i letos.

"Hlavní program se koná v kostele, protože je to libeňská pouť ke kostelu sv. Vojtěcha, kde budou koncerty, komentované prohlídky, lidé si mohou tento unikátní kostel prohlédnout, protože je to opravdu vzácná secesní stavba," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

Venku pak na návštěvníky čekala další část programu.

"Mohou navštívit naše stánky, mohou navštívit kolotoče na ruční pohon, což je taková netradiční atrakce, různé kolotoče, veletoče, potom mohou ochutnat něco dobrého, klasické pouťové občerstvení, perníčky, bramboráky a samé dobroty," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

Na pouť dorazil i starosta městské části Praha 8 Ondřej Gros se svojí rodinou a jako místní patriot měl o programu hned jasno.

"Většinou tady máme nějaký místní pivovar, tak si dám určitě pivo, dorazí manželka s dcerou, takže ona se asi těší na nějaký kolotoč a tak dále. Samozřejmě také na cukrovou vatu, jak jinak," řekl Ondřej Gros (ODS) - starosta MČ Praha 8.

Libeňská pouť, to je akce pro celou rodinu a tak jsme se alespoň některých, kteří na akci dorazili, museli zeptat, na co se nejvíc těšili.

anketa

Pouť se v Libni konala od nepaměti, od doby, kdy tam stojí kostel svatého Vojtěcha. Tradice byla ale obnovena až před sedmi lety a určitě to byl dobrý nápad, protože se z ní každoročně raduje spousta lidí, a to jak místních, tak těch přespolních. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu