• Načítám...
>

V Beachklubu Ládví se konal Taťkafest

  • 18. září 2023,
  • 15:33,
  • PRAHA 8,
  • Veronika Kuželková

Nabitý program na populárním Taťkafestu v areálu Beachklubu Ládví vypukl v neděli 17. září v Praze 8 ve 14 hodin. Pro děti byl jako již tradičně připraven bohatý program, a to na mnoha stanovištích, kde se dozvěděly mnoho zajímavostí. Nechyběl ani program pro dospělé. Více se dozvíte v reportáži.

Reklama

V Beachklubu Ládví se opět konal Taťkafest. Je to již tradiční akce městské části Prahy 8 a koná se pod záštitou starosty Ondřeje Grose.

"Místní z beachklubu vymysleli akci, která se jmenuje Taťkafest, pro tatínky, ale nejen pro tatínky s dětmi a já tady bohužel dnes s dcerou nejsem, protože ještě není v Praze, ale každý rok tady obyčejně býváme. Vydařilo se počasí, takže je tady dětí s rodiči opravdu hodně a mají tady nepřeberné množství možností se nějak vydovádět a něco nového se dozvědět. To je hlavně důležité," řekl Ondřej Gros (ODS), starosta, MČ Praha 8.

Pro děti byl tradičně připraven bohatý program na celkem 17 stanovištích, ze kterých bylo hned 10 soutěžních. Tatínky zaujal Generali simulátor nárazu a testovací jízdy elektromobilů značky Toyota a Kia. Malé kluky zajisté nadchla ukázka hasičských, popelářských a policejních vozů, ty větší pak ukázky kroužků Parkourpraha. Malé i větší slečny upoutalo malování na obličej i ukázky streetdance, akrobatického freestylu či gymnastiky.

"Jsou tady dvě stanoviště, tady je parkourové stanoviště, kde jsou překážky, tady je airtrack, to je taková nafukovací matrace, na které se dělají spíše akrobatičtější kousky, dělají se tam kotouly, hvězdy a podobně, samozřejmě náročnost je individuální, to znamená, že to mohou vyzkoušet i ti nejmenší a i pro ty nejstarší máme také nějaké těžší výzvy, takže je to pro každého, dá se říci," řekl Daniel Šimák, trenér.

anketa

"Užíváme si to, děti si zkouší různé aktivity, zvlášť tady dcera měla možnost si vyzkoušet a podívat se třeba na street dance, který by možná někdy ráda dělala. Co se ti ještě líbilo?"

"Chtěla bych chodit na gymnastiku."

"A co už si tady vyzkoušela v rámci této akce dnes?"

"Stojku a udělat kotoul."

"Je to úžasné, my jsme tady byli loni a je to stejně skvělé, jako to bylo minule a hlavně mladý je nadšený, protože to je skvělý program pro děti."

"Na co se těšíš?"

"Na medvídkovu nemocnici."

Odpoledne bylo zakončeno opékáním špekáčků, které děti dostaly za odměnu při splnění úkolů na všech deseti soutěžních stanovištích. Vstupné na akci bylo jako každoročně zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu