• Načítám...
>

V Praze 8 se konalo tradiční Dušičkové mecheche

  • 5. listopadu 2023,
  • 23:14,
  • PRAHA 8,
  • Veronika Kuželková

Praha 8 opět uspořádala pro rodiče s dětmi tradiční zábavnou akci Dušičkový večer. Události přálo počasí a tak ji přišly v halloweenském stylu oslavit tisíce lidí. Strašidla se v rámci již 8. ročníku protentokrát vydala i do přilehlého Löwitova mlýna.

Reklama

Na Osmičce se opět konal tradiční Dušičkový večer pro děti i dospělé. Strašidla protentokrát obsadila kromě Libeňského zámku i pivovar a přilehlý nově zrekonstruovaný Löwitův mlýn.

"Normálně se slaví Halloween, ale my jsem to chtěli pojmout maličko tradičněji. Takže máme strašidla, taková klasická strašidla, která se váží nějaký způsobem k Libeňskému zámku. Takže můžeme vidět třeba Vodníka, který je z Rokytky nebo tady máme bílou paní Liběnu, která vlastně zavinila, že vyhořel Libeňský zámek, máme tu Marii Terezii, máme tu mnicha v kapli a většina těch strašidel se tedy vždy váže nějakým způsobem trochu historicky pravdivě k Libeňskému zámku, ale pak ta pohádka k tomu je tedy samozřejmě trošku vymyšlená," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

"Tak opět je tady neuvěřitelné množství lidí, ale je to poprvé, kdy se propojilo celé podzámčí se zámkem. Za to jsem hrozně rád, protože lidé mají možnost si prohlédnout jak zámek, což už jsme měli několikrát, tak pivovar a vlastně Velký mlýn, který byl otevřen letos v září. Takže letos je to celková libeňská zámecká akce," řekl Ondřej Gros (ODS), starosta MČ Praha 8.

"Já musím říct, že každým rokem je to lepší a lepší, protože straší vlastně celý odbor kultury a ještě se k nám přidávají domy dětí a mládeže a spřízněné organizace Osmička pro rodinu a podobně. Takže vlastně tady máme každým rokem více strašidel," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

"Dušičky mají tradici, u nás v Libni mají už obrovskou tradici. Lidé s dětmi prostě chtějí v sobotu nějakou zábavu místo Halloweenu, dušičkový večer. Já jsem za to určitě radši, protože byť mám Ameriku rád, tak tenhle svátek mají být dušičky a ne Halloween," řekl Ondřej Gros (ODS), starosta MČ Praha 8.

Akce se každoročně těší obrovské návštěvnosti a jen letos Libeňský zámek, Löwitův mlýn i pivovar navštívilo přes tři tisíce lidí.

anketa

"Já jsem se tady přestěhoval teprve nedávno, takže jsem vůbec nevěděl, že něco takového existuje. Jsem úplně nadšený z toho, jak je tenhle mlýn nádherně zrekonstruovaný. Navíc se mi líbí ta atmosféra, udělali to tady opravdu krásně děsivě, takže dětem se to myslím moc líbí a nám také. Dali jsem si tady nějaké občerstvení, kafe, pivo, takže jsme všichni šťastní."

"My už tady bydlíme dlouho, ale vlastně až teď jsme se dostali na tuhle akci. Moc se nám tu líbí, doufám, že se ještě dostaneme na strašidelný zámek, protože o ten je veliký zájem. Viděli jsme obří frontu, takže teď tady jenom u občerstvení čekáme, až budeme moct jít dál a těšíme se."

"Já tady bydlím asi deset let a v podstatě až dnes jsem zjistil, jak je to tady celé zrekonstruované. Jsem tady letos vlastně poprvé s dvouletou dcerou, takže jako super, pěkné.

Pro návštěvníky bylo kromě zámeckých strašidelných prohlídek, tvořivých dílniček pro děti na nádvoří a hudebních vystoupení k dispozici i spoustu dobrého jídla i pití.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu