• Načítám...
>

Radnice Prahy 8 diskutovala s občany, jak zlepšit dopravu

  • 10. listopadu 2023,
  • 14:10,
  • PRAHA 8,
  • Monika Rusová

Okolí ulice Zenklova v Praze 8 trápí každý všední den vysoká dopravní zatíženost. Za pár let této části Prahy uleví Libeňská spojka, ale jak si do té doby nepřidělávat stres a vrásky za volantem? To by mohla nastínit plánovaná dopravní urbanistická studie, která bude vypracována na základě výstupů participativního setkání.

Reklama

Radnice Prahy 8 zahájila sběr podnětů, které by mohly zlepšit tamní dopravu. Na základě prvního participativního setkání bude vypracována dopravní urbanistická studie.

"Jde o to, že my jsme v části Libně, která je dlouhodobě velmi zanedbaná ze strany hlavního města a to se týká především technického stavu vozovek, technického stavu chodníků," řekl Martin Jedlička (Společně pro Prahu 8) - zastupitel MČ Praha 8.

"Jedná se o oblast, kdy na jihu máme hranici železniční trať, kdybychom se dívali z východu a ze severu, tak je to ulice Zenklova a na západě je to potom park Pod Korábem, respektive ulice Primátorská, Konšelská, které se okolo něj nachází," řekl Martin Veselý - koordinátor zapojení veřejnosti.

Nedostatek parkovacích míst, který vede k nelegálnímu parkování například v křižovatkách nebo nedostatek přechodů, což snižuje bezpečnost pěších. I to byla témata, která přišel řešit Miroslav Němčík, který v ulici Primátorská bydlí přes 13 let.

"Největší problém je zde průjezdnost v ulici Primátorská, protože mnoho lidí si zkracuje cestu, místo, aby jeli ulicí Vosmíkových, tak jedou Primátorskou, protože je to kratší a bohužel tam obtěžují místní obyvatele a je to takové pro nás nepříjemné. Potom tam je další problém, že půlka ulice je udělaná z kostek, druhá půlka z asfaltu a a když vozidla přejíždí z kostek na asfalt, tak vznikne hluk. To znamená, že najednou ten hluk zmizí a je to velice obtěžující pro ty lidi, co tam bydlí. Další věc je klasika, parkování," řekl Miroslav Němčík - občan Prahy 8.

"Ty nejzásadnější věci, které vnímáme my jako městská část jsou samozřejmě vysoká dopravní zatíženost této oblasti, je to dáno tím, že tady v podstatě stále chybí dokončený městský okruh," řekl Tomáš Slabihoudek (TOP 09 + STAN) - radní MČ Praha 8.

Například ulicí Zenklova denně projede přibližně 30 000 aut, právě proto, že není dokončena Libeňská spojka a tak kolony jsou tu na denním rozvrhu.

"Studie by měla být hotova z kraje příštího roku 2024 a ta doporučení, která tam budou, záleží na tom, zda-li to budou stavební úpravy či nějaké rychlejší intervence, takže my bychom rádi začali okamžitě řešit s hlavním městem, protože přeci jen ty komunikace má ve správě hlavní město Praha a městská část dává doporučení a žádá o to, aby byly zrealizovány," řekl Tomáš Slabihoudek (TOP 09 + STAN) - radní MČ Praha 8.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu