• Načítám...
>

Praha 8 hostí putovní výstavu o pražském vodárenství

  • 15. listopadu 2023,
  • 13:43,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 8 hostí putovní výstavu nazvanou Skrytá místa pražského vodárenství. Jejím prostřednictvím mohou Pražané odhalit zařízení městské vodohospodářské infrastruktury, která jsou běžně veřejnosti nepřístupná. Výstava je venkovní a je umístěna v Libni na prostranství před Velkým mlýnem.

Reklama

Odkud Praha bere vodu a čím vším musí životadárná tekutina projít, než si ji doma z kohoutku natočíme do sklenic. I to se mohou Pražané dozvědět na putovní výstavě nazvané Skrytá místa pražského vodárenství.

"My jsme se snažili populárním způsobem vzít všechny, koho to zajímá, do pražského podzemí. Nejen do podzemí, ale do pražských objektů, kde se čistí voda, kde se upravuje voda pro pití, kde se dopravuje, aby si každý mohl udělat představu o tom, jak je to složitý mechanismus," řekla Ilona Líkařová - obchodní manažer PVK.

"Máme v Praze opravdu kvalitní vodu, není úplně levná a možná je dobré se to dozvědět, pochopit, o čem to vlastně vše je. Využili jsme to, že tady u Velkého mlýna se podařilo zlepšit to podzámčí, bude tady zanedlouho bruslení, takže si to najde své návštěvníky," řekl Ondřej Gros (ODS) - starosta MČ Praha 8.

Expozice čítá téměř desítku panelů. Každý z nich je opatřen QR kódem, díky kterému mohou návštěvníci zhlédnout video z daného místa. Zajímavý zážitek tak může předat třeba školákům konkrétní představu o komplexnosti vodohospodářských procesů. Celá výstava pak nabízí také zajímavý pohled do nejrůznějších a málo známých profesí v oboru vodárenství.

"Jedním z nejzajímavějších povolání je ochutnávač vody, každý to ví, že chuť, čich, vůně nebo zápach té vody je pro nás hrozně důležitý, takže na to máme odbornice v tom, že ochutnávají vodu a hodnotí ty senzorické vlastnosti, jestli plní normy pro pitnou vodu," řekla Ilona Líkařová - obchodní manažer PVK.

Výstavu si Pražané mohou zdarma prohlédnout na prostranství před Velkým mlýnem v Libni. K dispozici tady bude až do neděle 31. prosince 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu