• Načítám...
>

Bruslařská sezóna v Praze 8 je spuštěná

  • 29. listopadu 2023,
  • 19:55,
  • PRAHA 8,
  • Monika Rusová

Městská část Praha 8 si pro občany na letošní zimu připravila 3 veřejná kluziště. Jedno je v Libni, druhé v Kobylisích a třetí v Bohnicích. Všechna disponují půjčovnou bruslí a nutného příslušenství. V provozu by měla být do konce února, pokud bude zimním radovánkám přát počasí.

Reklama

Osmička chystá ledové plochy k bruslení každoročně a letos tomu nebylo jinak. Jejich provoz odstartoval poslední listopadový týden.

"Na naší městské části jsou tři kluziště, které jsou s podporou městské části, je to tady u Velkého mlýna v Libni, na koupališti v Ládví a potom mezi obchodním centrem a Kulturním domem Krakov," řekl Ondřej Gros (ODS), starosta MČ Praha 8.

"Minimálně tři měsíce musí ta kluziště fungovat, samozřejmě záleží na počasí, když nám nebude přát počasí, tak samozřejmě nebudou chladit, ale to vždy bude někde na internetu k dočtení a k zjištění, že třeba kluziště je uzavřené, ale jinak minimálně do konce toho února by měla kluziště běžet," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

Přijít si zabruslit můžete, i když nevlastníte brusle, protože ty vám na všech třech zmíněných kluzištích za malý poplatek půjčí.

"Městská část navázala spolupráci s jedním spolkem, který nám bude pomáhat s tím, aby se děti naučily bruslit, pokud je to samozřejmě nenaučí tatínek nebo maminka," řekl Ondřej Gros (ODS), starosta MČ Praha 8.

"Zajistili jsme trenéry na ledě, přihlásilo se nám do toho 70 tříd, zhruba 2 tisíce dětí, takže jsme moc rádi, že ten zájem o tento sport je a že se ty menší děti naučí ty úplné základy, toho ledu se nebát, zvednout se, když spadnou a ty základy toho bruslení. A třeba ty větší druhostupňové děti už se pak naučí i něco navíc, třeba bruslení pozadu a podobně, když budou šikovné," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

Tento program byl letos spuštěný prvně, a to zcela bezplatně. Zájem škol o výuku bruslení předčil očekávání a tak kapacita byla velmi rychle plná, proto se počítá s jejím navýšením v roce následujícím. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu