• Načítám...
>

Praha 8 zorganizovala Trh pro dobrou věc

  • 5. února 2024,
  • 23:02,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Už podesáté městská část Praha 8 podpořila charitativní akci, tentokrát s názvem Trh pro dobrou věc. Veřejnost si mohla v Kulturním domě Ládví přijít vybrat ze široké nabídky hraček nebo oblečení pro své děti. Dobrovolnou částkou pak přispěli na vybrané organizace, letos šlo o Nautis, který pomáhá lidem s autismem a Společnost pro ranou péči. Ty pak mohly za vybrané peníze nakoupit nejrůznější pomůcky.

Reklama

V Kulturním domě Ládví v městské části Praha 8 proběhl charitativní Trh pro dobrou věc. Podobnou akci, byť pod jiným názvem, přitom Osmička uspořádala už podesáté. 

"Je to akce, kdy na našich mateřských a základních školách vybereme hračky, učebnice, knížky, všechno, co už doma rodiče nepotřebují a chtějí darovat. Sveze se to pak na nějaké místo do Kulturního domu Ládví, my to vytřídíme a vybrané organizace, které oslovíme a chtějí si sem přijít, tak sem dojdou, například Integrace dětí z Karlína a podobně," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

Pak už dorazila veřejnost, která si mohla vybrat vše, co potřebovala . Ať už šlo například o maminky samoživitelky, které si mohly přijít pro oblečení nebo pro hračky pro děti. Do kasičky potom přispěly dobrovolnou částku pro další vybrané organizace.

"Ty penízky, které tady vyberou, zůstanou jim a následně ten zbytek , který tady je, si odveze Diakonie Broumov, takže opravdu každý kousek , který se vybere, získá uplatnění," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

A na výběr toho nebylo rozhodně málo.

"Je tady úplně vše, hračky, učebnice, knížky, boty, sportovní potřeby, oblečení kluci a holky, miminka, opravdu od těch miminek až po ty puberťáky, kdo potřebuje, tak tady najde to, co hledá," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

V letošním roce se přispívalo na organizace Nautis a Společnost pro ranou péči.

"Z celého srdce bych chtěla poděkovat všem, kteří přispěli do kasiček Národního ústavu pro autismus a Společnosti pro ranou péči, což jsou organizace, kdy jedna se stará o rodiny s dětmi se zrakovým postižením a druhá o rodiny s dětmi s autismem a organizace nebyly pro letošní Trh pro dobrou věc vybrány náhodou, Odbor sociálních věcí a zdravotnictví s nimi spolupracuje, Společnost pro ranou péči je krátce v Praze 8 v prostorách městské části Praha 8 a společnosti Nautis jsem v tuto chvíli zaštítila sbírku, která vybírá finanční prostředky na novou kuchyň a to je právě smysl i této sbírky," řekla Vladimíra Ludková (ODS) - místostarostka MČ Praha 8.

Podpořit dobrou věc přišla i paní Petrželová, zakladatelka Centra integrace dětí a mládeže a jinak také čestná občanka městské části Praha 8. Rukama jí prošlo více než 20 tisíc dětí se zdravotním postižením a sociálním ohrožením.

"Máme poradenství pro ty rodiče a také pomáháme s dětmi už od malička, to znamená od 2 let se věnujeme dětem, které připravujeme pro předškolní zařízení pro mateřské školy, také se pak věnujeme těm dětem, které potřebují doučování nebo nějakou speciální péči a chodí do školy. Tento trh nám umožňuje, že si tu můžeme vybrat spoustu pomůcek, které bychom jinak třeba draze kupovali," řekla Marie Petrželová - Zakladatelka Centra integrace dětí a mládeže.

Trh pro dobrou věc už poněkolikáté ukázal, že tato akce má rozhodně smysl. Každý si mohl přijít vybrat ze široké nabídky hraček nebo oblečení pro své děti a ještě tím podpořil ty, kteří to v životě nemají zrovna jednoduché. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu