• Načítám...
>

Na Praze 8 bude stát moderní základní škola

  • 30. května 2024,
  • 12:41,
  • PRAHA 8,
  • Johana Nováčková

.

Reklama

V Praze 8 vznikne velmi moderní budova. Plánovaná základní škola na Rohanském ostrově má stát v roce 2028. Škola bude mít 27 tříd s kapacitou nad 30 žáků a také 13 tříd speciálních.

„Stavíme školu na dalších 100 let, takže se chceme specializovat na opravdu moderní metody výuky. Nebudou tam jen čistě klasické kmenové třídy, ale budou to speciální třídy pro výuku jazyků, přírodních věd, hudební, dramatické kroužky, ale třeba i speciální třída pro výuku IT nebo robotiky,“ řekla Hana Novotná (Společně pro Prahu 8) - předsedkyně Komise pro výstavbu ZŠ Rohan.

Zásadní je i umístění projektu. Škola propojí dlouho zanedbávanou lokalitu. Areál tak bude součástí městské čtvrti Rohan City, kde se budou moci volnočasově setkávat obyvatelé Karlína a Libně.

„Bylo to velmi zajímavé v tom, že to území je dnes nepojednaná pláň, z pohledu architekta jsme se neměli čeho chytit, není tam v podstatě žádný kontext. Na druhou stranu to bylo skvělé v tom, že se tady potkává přírodní krajina v centru velkého města, což je úplně bezvadné. Těch míst je dnes málo,“ řekl Igor Šimon - architekt projektu.

Jedná se v podstatě o unikátní příležitost pro vystavění nové městské čtvrti, ve které bude Park Maniny s několika tisíci novými byty a touto základní školou.

„Stavba je financována z veřejných peněz, to jsou peníze hlavního města Prahy, i ze soukromých peněz, kdy se na financování staveb podílí skupina J&T a skupina Sekyra Group,“ řekl Radomír Nepil - místostarosta Prahy 8.

Stavba Základní školy Rohan se rozpočtem blíží k miliardě českých korun. Po dokončení v ní do lavic zasedne 918 žáků. JN televize Praha

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu