• Načítám...
>

V Praze 8 rozdávali řidičáky dětem

  • 11. června 2024,
  • 10:35,
  • PRAHA 8,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

V Praze 8 se rozdávaly řidičské průkazy dětem a odborníci zároveň řešili množství dopravních nehod. Všechno ale dobře dopadlo, všechno totiž bylo jenom jako, a to v rámci Dne dopravní bezpečnosti. Ten se konal na dětském dopravním hřišti u Základní školy Glowackého v Bohnicích. Jde už o několikátý ročník preventivní akce, kterou městská část Praha 8 pořádá pod záštitou radního Tomáše Slabihoudka jako připomenutí dětem před prázdninami, jak se mají bezpečně chovat v okolí silnic. 

"Chceme upozornit na to, jaké na děti čeká nebezpečí v rámci reálného provozu. Máme tady pro ně připraveny soutěže, které jim zábavnou formou řeknou, ukážou a zaktualizují ty informace, které mají ze školy," řekl radní pro dopravu městské části Praha 8 a zároveň patriot akce - Tomáš Slabihoudek. 

Celé odpoledne tu bylo velmi rušno. Na akci se totiž sjely děti nejenom z osmé městské části. Rozdávaly se nejen sladkosti, ale třeba i praktické předměty, jako jsou reflexní prvky. 

"Určitě tady je městská policie, která dává dětem úkoly a v rámci cyklojízd zároveň rozdává odměny a rozdává řidičské průkazy pro malé děti," doplnil Tomáš Slabihoudek. 

Důležitou roli při bezpečném cestování dětí hrají nejen reflexní prvky a chrániče, ale především přilby. 

"Jim tady dost často seřizujeme helmy, protože ty malé děti nemají dobře seřízené helmy. A ta helma jim spíš ublíží, než pomůže, pokud ji mají v tom stavu, ve kterém sem s ní přijedou. Z 90 procent," zdůraznil Lukáš Krupka z městské policie. 

Testy jako v autoškole, jízdy jako v autoškole a řidičáky jako v autoškole - nejen o tom to bylo. Návštěvníky  zaujala také hasičská technika, hasičské soutěže i auta. 

anketa

"Líbili se mi hasiči."

"Mně se tady nejvíce líbí, jak jsem tady stříkal tou dlouhou hasičskou hadicí."

Velký zájem bylo o stanoviště s takzvanou virtuální realitou, kde si zájemci mohli vyzkoušet některé nebezpečné situace ze silničního provozu.

anketa

"Co teď vidíte?"

"Vidím brzdnou dráhu auta, kdyby jelo 50 nebo 30 kilometrů v hodině a jak by zareagovalo na chodce přecházející přes přechod. Už mám reakci, zabrzdil jsem včas a chodce jsem nepřejel. Snad jsem úspěšně prošel testem."

"Pro rodiče tady máme připravený takový formulář, kde můžou vyplnit svoje podněty, které se týkají dopravní situace v Praze 8, třeba cestou do školy. A my pak děláme takovou mikro participaci, kde se snažíme získávat tyto podněty, kterými se společně s Odborem dopravy budeme zabývat," dodal předseda komise pro dopravu městské části Praha 8 Martin Jedlička. 

Nechyběly ani dílničky pro ty nejmenší a malování na obličej. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu