• Načítám...
>

Praha 8 představila projekt Podcast na kolech

  • 30. srpna 2024,
  • 19:55,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Podcast na kolech. To je název nového nízkoprahového projektu, který na konci srpna spustila Praha 8. Projekt cílí na děti od 15 let, aby si pod odborným dohledem vyzkoušely, jaké to je vytvořit si vlastní platformu a pravidelně a tematicky do ní přispívat.

Reklama

Jak od A do Z vytvořit vlastní podcast, jak správně zvolit téma, respondenty nebo jak vést rozhovor a jak ho sestříhat. Nevíte? Poradí vám odborníci v rámci nízkoprahového sociálního projektu s názvem Podcast na kolech. S koncem prázdnin ho spustila Praha 8 a cílí na děti od 15 let.

"Je to projekt, který nabízí technické zázemí, aby si to zde vyzkoušely, jaké je to pracovat na vlastním podcastovém projektu. Od nás dostanou technické zázemí, bezpečný prostor, metodickou podporu a hlavně si tady mohou v klidu a beze stresu, bez obav, že je někdo bude soudit, vytvořit celý ten svůj podcast," řekla Vladimíra Ludková (ODS), místostarostka MČ Praha 8.

"Myslím si, že je to úžasné, je to tady hezké, láká to lidi, bude to rozhodně bavit spoustu lidí. Mně se to líbí, určitě bych sem přišel, kdyby si mě někdo všiml," řekl Adrian Gabaj - herec a propagátor projektu.

Jít takzvaně s kůží na trh si tady tak může vyzkoušet každý, koho tvorba podcastů zajímá. Praha 8 tím chce vytvořit další příležitost pro mimoškolní aktivitu určenou primárně zdejším dětem. Zarezervovat se mohou na webových stránkách www.podcastnakolech.cz.

"Máme rezervační tabulku, kdy každý v tuto chvíli má hodinu a půl čistého času, který tady může strávit, může ho strávit se svými kamarády, tomu se rozhodně nebráníme, naopak to podporujeme, že i se svými kamarády si tady může udělat rozhovor. Je tady po celou dobu dospělá osoba, která je zaškolí v používání techniky a která je metodicky provede," řekla Vladimíra Ludková (ODS), místostarostka MČ Praha 8.

Že tvorba podcastu s pravidelnými příspěvky není především v začátcích nic jednoduchého přiznal na slavnostním spuštění projektu i známý youtuber Willy Cao.

"Občas vypadne zvuk, občas kamera a samozřejmě rešerše, to zabere nejvíce času, když máte nějakého zajímavého hosta, tak se nechcete ptát jako všichni ostatní, tak zkoumáte, na co by odpověděl a chcete se vyptávat dál, takže určitě rešerše a pomaličku se učit těmi chybami, což většina lidí nechce dělat chyby, ale ty chyby jsou nutné k tomu, aby se člověk mohl posouvat dál," řekl Willy Cao - youtuber.

Projekt Podcast na kolech je unikátní a podle místostarostky Prahy 8 Vladimíry Ludkové je jediným svého druhu v Česku. Dřevěný domek, ve kterém se studio pro tvorbu podcastů nachází, aktuálně stojí v Libni na prostranství vedle Velkého mlýna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu