• Načítám...
>

Osmička podporuje četbu knih knihobudkami

  • 5. června 2018,
  • 20:55,
  • PRAHA 8,
  • Tomáš Mladějovský

MČ Praha 8 a její příspěvková organizace Osmička pro rodinu společně posilují šíření literatury. V návaznosti na běžící projekty Digitální svět a Čtecí babičky a dědečci rozmístí přes 30 knihobudek.

Reklama

První knihobudka v MČ Praha 8 stojí před rodinným centrem Osmička. Je to nenápadná barevná skříňka, ale po jejím otevření zjistíte, že se v ní skrývají takové perly, jako třeba životopis Beethovena nebo Picassovo literární dílo.

"Tato knihobudka je první knihobudka Osmičky pro rodinu. Jinak budeme umisťovat knihobudky u všech našich poboček, všech našich dětských klubů, rodinných center, otevřeného klubu pro mládež. Dále jsme nabídli možnost mít stejnou knihobudku i u mateřských škol a základních škol," řekla Kateřina Halfarová, ředitelka organizace Osmička pro rodinu. 

Zajímavé je, že každá knihobudka je takovým malým uměleckým dílkem. Každá je totiž jedinečným originálem. 

"Příběh každé knihobudky je ojedinělý v tom, že už při počátku, když se vyrábí, tak ji vyrábí jiné organizace a je vyráběna ručně. Takže než se dostane ven v té podobě, jak ji tady vidíte, tak na tom spolupracuje mnoho lidí, neziskových organizací, takže nám přijde, že ten příběh je i v té samotné knihobudce," řekla Kateřina Halfarová. 

"Já už sem chodím docela pravidelně, protože mi to přijde jako dobrý nápad. Jak na to koukám, tak tady Slepičí polévka pro duši českého rodiče, to zní docela dobře. Mám sama doma dvě děti, tak kdyby mi to trochu odvedlo pozornost jinam, tak budu ráda," řekla Adéla Šobíšková, čtenářka.

Postupně by knihobudek v MČ Praha 8 mělo přibývat a celkem by jich mělo být 30. A tak je možné, že za čas bude čtené slovo v Praze 8 zase mít svou váhu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu