• Načítám...
>

Vánoční strom rozzářil Karlínské náměstí

  • 27. listopadu 2018,
  • 14:53,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Vůně svařáku a zpěv koled přilákal desítky obyvatel Prahy 8 na Karlínské náměstí. Právě tady byl rozsvícený první vánoční stromek na osmičce. 46 let starý a 11 metrů vysoký symbol Vánoc tu bude svítit až do Tří králů.

Reklama

anketa

To jsou reakce na vánoční strom na Karlínském náměstí. Ten letošní pochází z Bohnic, má přes 11 metrů, je 46 let starý a letos byl prvním rozsvíceným stromkem v Praze 8.

"Tady už je to tradiční. Karlín je tím známý, že lidé tu o tuto záležitost mají zájem," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Vůbec poprvé se stromek jako symbol Vánoc objevil na našem území v horní Libni v Praze 8 už v roce 1812.

"Vánoční stromek byl nazdoben v roce 1812 v rodině Liebicha, což v té době byl ředitel Stavovského divadla, tehdy Nosticova. Ten vlastně ten stromek použil díky radě německého učitele, který u nich vyučoval jeho děti. Takže tuto tradici on přinesl z Německa. I v Německu byla poměrně nová," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

Nechyběly ani koledy, hudební a taneční vystoupení, svařák a tradiční vánoční dobroty. Praha 8 rozsvítí stromky i na dalších místech v MČ a to konkrétně v Libni, Ládví a Bohnicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu