• Načítám...
>

Prahu 8 čekají velké škrty v rozpočtu

  • 20. prosince 2018,
  • 13:07,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Prahu 8 čeká úsporný rok. Podle starosty Ondřeje Grose bylo minulé vedení radnice velkorysé a utratilo téměř veškeré rezervy. Šetření by se tak mělo dotknout samotného úřadu, ale i některých plánovaných projektů.

Reklama

Vedení Prahy 8 připravuje rozpočet na rok 2019. Vzhledem k vysokým výdajům je podle starosty Ondřeje Grose nutné výrazně šetřit a snížit náklady, aby MČ mohla v novém roce hospodárně fungovat. 

"Po minulém vedení to bude vskutku obtížný úkol, především se bude šetřit. To je jasný vzkaz všem našim občanům, kteří čekají, co od nás uvidí. Prvně budeme šetřit na běžných výdajích, které se vyšplhaly do opravdu nebezpečných výšin na téměř 900 milionů korun. Budeme se snažit to snížit minimálně o 40 až 50%," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Prvotním úkolem radnice je snížení výdajů na samotný chod úřadu. Cílem starosty je ušetřit minimálně 300 milionů korun. 

"Částečně se to bude týkat i počtu úředníků. Pak se to bude samozřejmě týkat samotného provozu, tzn. nákupů, techniky, tonerů do tiskáren a podobně," řekl Ondřej Gros. 

Úsporná řešení se dotknou i některých projektů. Jedním z nich je i revitalizace prostranství kolem stanice metra Ládví za 93 milionů korun. 

"Myslím si, že projekt na Ládví se dá samozřejmě zlevnit i tím, že se použijí jiné materiály, že některé prvky, které tam mají být, např. fontána a podobně, tam být nemusí. Ten samotný projekt bude plnit tu funkci, kterou chceme, tedy revitalizovat ten prostor. Pro občany to bude sloužit dostatečně," řekl Ondřej Gros. 

Cílem radnice je snížit náklady projektu na 50 milionů korun a začít s rekonstrukcí prostoru nejpozději do 6 měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu