• Načítám...
>

Praha 8 chce navýšit kapacitu lekcí pro seniory

  • 22. ledna 2019,
  • 14:19,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Praha 8 pořádá v centru Rosa už rok cvičení pro seniory zdarma. O tyto hodiny je tak velký zájem, že v tuto chvíli nestačí uspokojit všechny zájemce. Radnice této městské části proto plánuje navýšit počet lekcí. Aby byl záměr úspěšný, musí najít nové prostory.

Reklama

Městská část Praha 8 si zakládá na tom, že podporovat ve zdravém životním stylu se mají nejen děti, ale především pak senioři. Právě jim nabízí každý pátek od 10:00 v centru Rosa cvičení zdarma pod vedením profesionální lektorky.

"Určitě to pomáhá na záda, takže posilujeme záda a zároveň protahujeme, což je základ. Posilujeme hluboké svalstvo u břicha, takže střed těla. To děláme hodně pomocí jak balančních pomůcek, tak pomocí dechu. Máme to hodně spojené se vdechy, výdechy, silnými výdechy, aby to břicho zabralo. Nepokládáme se hlavou dolů, neděláme ty přechody nahoru a dolů kvůli tlaku a podobně," řekla Kristýna Pražáková, trenérka. 

Cílem těchto cvičení je protažení a posílení celého těla, zvýšení kondice či redukce váhy a otoků. Na hodiny mohou docházet i osoby, které mají částečně omezenou pohyblivost.

"Máme tady židle pro ty případy, kdy si někdo nemůže kleknout, protože bolí kolena nebo jsou po operacích. Takže to, co my děláme v kleku, oni dělaní tak, že se opřou rukama o židli a natahují nohy a ruce do strany stejně tak, jako my to děláme na všech čtyřech," řekla Kristýna Pražáková. 

O tyto hodiny je v současné době obrovský zájem. Vedení radnice Prahy 8 proto hledá nové prostory pro otevření nových lekcí. 

"Chtěli bychom v nejbližší době otevřít ještě minimálně další 2 místa, kde budou cvičit. Pochopitelně nemusí být jen v Kobylisích, rádi bychom něco našli v Bohnicích i v Karlíně a Libni," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

Vzhledem k omezeným kapacitám doporučuje vedení centra Rosa rezervovat si místo několik dní předem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu