• Načítám...
>

Hostinec U Brabců bude mít i novou zahradu

  • 30. července 2019,
  • 14:24,
  • PRAHA 9,
  • Lenka Castillo

Po přípravných pracích v roce 2018 došlo konečně k samotné rekonstrukci. Jako nová bude vypadat restaurace U Brabců na pražském Proseku. Radnice deváté pražské městské části ji plánuje otevřít na podzim příštího roku.

Reklama

Genia loci chce MČ Praha 9 vrátit dříve oblíbené restauraci U Brabců na Starém Proseku, která byla původně určena k demolici. V objektu z počátku 19. století momentálně probíhá rekonstrukce v plném rozsahu. Budova hostince se však zásadně nezmění.

"Postavilo se to v roce 1837. Následně to provozovali Brabcovi do roku 1960, kdy se to znárodnilo. Pak tu byly nějaké sklady, barvy a laky," řekl Tomáš Holeček, radní MČ Praha 9.

Rekonstrukce budovy hostince U Brabců je navržena podle dobových dokumentů a fotografií z archivu Prahy 9 a získaných od pamětníků.

"Chceme to na základě dobových fotografií trochu skloubit s modernou," řekl Tomáš Holeček.

Např. schody v budově budou kompletně odbourány včetně navazujícího ochozu, který bude následně obnoven.

"Bude spojovat první a druhé patro, kde lidé budou sedět kolem dokola a dívat se směrem dolů, což bude velice zajímavé. Budou tady tanky na piva, které budou také viditelné," řekl Robert Huňa, stavbyvedoucí.

V opravených interiérech bude třeba taneční sál, prostory na pořádání sportovně-kulturních akcí a samozřejmě restaurace. Gastronomie má vycházet ze základů první republiky.

"Jde ta stavba plynule, nejsou tady nějaké komplikace?"

"Zatím to vše vychází, komplikace mohou nastat kdykoliv, protože když se rekonstruuje objekt, který se zachovává, tedy ten původní záměr aby to zůstalo podobné té historii, tak se vždy může něco vyskytnout, protože problém byl, že tato budova byla určena k demolici," řekl Tomáš Holeček.

A bourá se i zahrada. Ta bude kompletně nová. Počítá se i se 2 vjezdovými branami. Návštěvníci a hosté se mohou těšit na příjemné posezení s přístřešky. Obklopeni zelení tam budou moci navíc využít nově i griloviště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu