• Načítám...
>

Praha 9 zřídila Krizové centrum pro podnikatele

  • 31. března 2020,
  • 17:42,
  • PRAHA 9,
  • Natálie Forsterová

Podnikatelé a živnostníci z Prahy 9 na které negativně dopadly opatření vlády se nyní nově mohou obrátit na odbornou pomoc. V deváté městské části pro ně totiž vzniklo Krizové centrum. Zřídila ho zdejší radnice ve spolupráci se soukromou společností.

Reklama

Praha 9 zřídila ve spolupráci se soukromou společností Krizové centrum pro živnostníky, malé a střední podnikatele na které negativně dopadla opatření vlády. Lidé ho najdou nedaleko metra Střížkov. 

"V minulém týdnu jsme začali zjišťovat, jak bychom mohli živnostníkům a podnikatelům pomoci, proto vzniklo toto centrum, " říká Lukáš Dančevský, předseda Finančního výboru ZMČ P9. 

"My jsme původně očekávali, že program Covid, kde bude vládou vypsány bezúročné úvěry pro podnikatele bude i pro Prahu a to se bohužel nestalo. V tuto chvíli očekáváme, že vláda nebo Praha nějaký program vypíše a chceme na to být připraveni. Doufáme, že to vláda napraví. Cílem poradenství v tuto chvíli je dosáhnout na těch nejvýhodnějších podmínek pro živnostníky a podnikatele, " říká Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9.

A jak to tedy v praxi funguje? 

"Na základě objedání nás zde lidé mohou navštívit. Projdeme s nimi jednotlivé žádosti a můžeme se s nimi podívat na další možnosti nějakého financování. V případě, že sem lidé nebudou chtít přijít osobně, což chápeme ,nás mohou najít a oslovit na internetu či nás kontaktovat po telefonu. Veškeré informace jsou na grantthorton.eu/pomoc-praze-9, " říká odborný poradce,  Jiří Köhler.

Lidé mohou do Krizového centra v Praze 9 dorazit vždy ve všední dny. A to od devíti hodin ráno do pěti hodin odpoledne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu