• Načítám...
>

Sbírka RC Praga Praha pomůže lidem na lůžku

  • 5. května 2020,
  • 19:52,
  • PRAHA 9,
  • David Wilczek

Klub Rugby Praga Praha se rozhodl podpořit organizaci Sociální služby Prahy 9, která poskytuje sociální a zdravotní služby dětem, seniorům a zdravotně handicapovaným spoluobčanům. Za jeden měsíc se podařilo hráčům a dalším členům klubu vybrat přes 70 tisíc korun. Tato částka poputuje na zakoupení motodlahy.

Reklama

Pražský klub Rugby Praga se rozhodl pomoci lidem, kteří bojují v současné náročné situaci. Založil proto transparentní účet, na který hráči a další členové klubu mohli přispívat finančními dary. 

"My jsme mezi sebou složili 18 500 korun. To byl takový počáteční vklad. A postupně v průběhu měsíce tam naší členové posílali příspěvky," uvedl prezident Rugby klubu Praga Praha, Luděk Kudláček.

Během necelého měsíce se podařilo vybrat 74 tisíc 211 korun. Vedení klubu se rozhodlo darovat tuto částku organizaci Sociální služby Praha 9, která poskytuje sociální a zdravotní služby dětem, seniorům a zdravotně handicapovaným spoluobčanům.

"Je to taková naše vlajková loď sociálních služeb. Není tady jenom domov důchodců, ale i například i Alzheimer centrum či denní stacionář. A z počátku koronavirové pandemie toho měli hodně náročné. Jsem rád, že to zvládli a proto si to zaslouží," uvedl místostarosta MČ Praha 9, Adam Vážanský

Tento finanční dar plánuje organizace využít na nákup motodlahy, která by měla pomoci hlavně těm, kteří jsou upoutání na lůžko a chybí jim pohyb. 

"Motodlaha pomůže rozcvičit jejich svaly a klouby. Pomůže jim také psychicky. Lidé mají dobrý pocit, když mohou něco pro své zdraví udělat," uvedla ředitelka ústavu Sociální služby Praha 9, Michaela Žáčková.

Předáním symbolického šeku, ale tato pomoc neskončila. Účet bude i nadále funkční. S tím, že na něho může přispívat i veřejnost. Jeho číslo najdou zájemci na webových stránkách Rugby klubu Praga Praha. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu