• Načítám...
>

Česká lékařská komora se přestěhuje na Prahu 9

  • 5. května 2021,
  • 11:33,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Dům lékařů v Praze 9 je připravený k nastěhování. Své sídlo tu bude mít například Česká lékařská komora. Prostory budou rovněž využívány ke konání nejrůznějších seminářů a školení.

Reklama

K připomenutí Pražského povstání se přidala také Praha 9. Symbolické položení věnce se uskutečnilo na území městské části, a to hned na několika místech.

"Městská část Praha 9 jako tradičně dává vlastně věnečky ke všem pomníkům a památníkům. Není žádný velký obřad z důvodu koronavirových opatření. Tady jsme se sešli nově se zástupci lékařské komory, kteří převzali vlastně bývalou továrnu Triola. Tady vidíte desku zaměstnankyň továrny Triola. Jsme rádi, že to zde je zachováno, a že vlastně tady i vzniká tato budova, že můžeme tuto tradici rozvíjet," uvedl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Tato funkcionalistická budova fungovala v minulosti jako oděvní závod, kde se mimo jiné šily košile a spodní prádlo. 

"A pak v devadesátých letech z toho byla udělána kancelářská budova, protože tam jsou vysoké stropy a nemohly tam být byty. Takže my jsme to převzali jako kancelářskou budovu. Nicméně ten projekt té rekonstrukce vycházel z původních vizualizací tak, jak vypadala ta továrna předtím," konstatoval Michal Sojka, tiskový mluvčí ČLK.

V nově zrekonstruované budově bude sídlit nejen Česká lékařská komora. Zázemí tu najdou i jiné lékařské instituce.

"Zde bude velké výukové centrum, posluchárna pro dvě stovky lidí, další posluchárna pro padesát lidí, další učebny, a tak dále. Protože Česká lékařská komora má obrovské množství kurzů pro lékaře a nemáme prostory kde je dělat. Jsme v nájmu. Platíme za to zbytečné peníze," popsal Michal Sojka, tiskový mluvčí ČLK.

Mimo České lékařské komory naleznou v budově zázemí i další instituce. Prostor bude sloužit také k pořádání školení či seminářů.

Prostory budovy plánuje občasně využívat také městská část.

"Třeba by ta budova mohla být využívána v budoucnu i pro některé schůze třeba tady SVJ, SVI v okolí nebo některých kulturních organizací. Ta spolupráce bude určitě bližší, než když by tady lékařská komora nebyla nebo když tady byla továrna nebo tady předtím byly nějaké kanceláře," dodal Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Za pořízení a rekonstrukci budovy zaplatila Česká lékařská komora kolem 140 miliónů korun. Tyto náklady částečně pokryje prodej budovy stávajícího sídla komory.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu