• Načítám...
>

Praha 9 zná výsledky Pocitové mapy

  • 19. ledna 2022,
  • 16:03,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 9 má k dispozici výsledky Pocitové mapy. Ta vznikla na základě sběru názorů a pocitů obyvatel deváté městské části, které se týkaly kvality životního prostředí v jejich bezprostředním okolí. A také klimatických změn, jež ho ovlivňují a bezpečnosti. Do jejího vytváření se zapojilo celkem 248 respondentů, kteří na mapě vyznačili 3957 záznamů.

Reklama

Praha 9 vyhodnotila data z Pocitové mapy. Ta vznikla na základě sběru názorů a pocitů obyvatel deváté městské části. 

"Je to vlastně taková zpětná vazba, protože navzdory tomu, že máme silné sociální sítě, navzdory tomu, že pravidelně komunikujeme, tak jsme prostě chtěli od občanů znát to, co je nejvíce na městské části pálí. To, co by nejvíce změnili. Byť se snažíme vždycky takto postupovat, tak ta Pocitová mapa je pro nás docela důležitý sběr dat. Takže jsme udělali jednu v roce 2019. To byla Praha 9. A podruhé v roce 2020, kdy ji sbíralo hlavní město Praha," vysvětlil Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9.

"Pocitová mapa je jednou z věcí, která Praze 9 pomáhá směřovat budoucnost. Je to věc, kde vnímáme od našich spoluobčanů, které problémy mají. Prioritně víme, že to je bezpečnost, že to je i ochrana životního prostředí, že to je i zeleň. A že to je jedna z těch věcí, která nám říká, jak jít dál," uvedl Zdeněk Davídek, radní MČ Praha 9.

Výsledky Pocitové mapy Prahy 9 budou sloužit při tvorbě strategií a návrhu rozvoje a pro další připravované projekty městské části. Jako například pro plánování investičních akcí, vytváření koncepcí dopravy, realizaci odpočinkových ploch nebo jako informace pro městskou policii, kde jsou lokality se zvýšenou kriminalitou.

"Ta Pocitová mapa byl zajímavý pohled do názorů našich spoluobčanů. Překvapilo mě, že kromě životního prostředí, to znamená problémů klimatické změny a dalších, naše spoluobčany trápí bezpečnost, což bohužel není v působnosti městské části Praha 9, byť se snažíme, malými střípky, přispívat i na tohle pole," upozornil Zdeněk Davídek, radní MČ Praha 9.

Výsledky Pocitové mapy poukazují, mimo jiné, také na stále narůstající úbytek zeleně.

"V tomto směru prostě je to pro nás jedna z priorit, kdy jsme zachránili několik území v rámci vnitrobloku na Proseku a Střížkově. Prodlužujeme Park Přátelství, dokázali jsme zatím odolat výstavbě při Parku Podviní, kde v podstatě držíme zelenou louku a já doufám, že to tak i zůstane, protože ten investor se pomaloučku té naděje, že někde bude stavět, vzdává. Budeme chtít v letošním roce prodloužit Park Zahrádky a samozřejmě nedílnou péčí devítky je prostě koryto Rokytky a celého jejího okolí," doplnil Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9.

Do vytváření Pocitové mapy se zapojilo celkem 248 respondentů, kteří na mapě vyznačili 3957 záznamů. Nejvíce z nich se týká špatné kvality ovzduší způsobené velkou, dopravní zátěží městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu