• Načítám...
>

Prahu 9 rozezněl koncert na podporu Ukrajiny

  • 6. března 2022,
  • 19:37,
  • PRAHA 9,
  • Dagmar Kopečková

Praha 9 ve spolupráci se spolkem SRDCOVKA uspořádala charitativní koncert na pomoc Ukrajině. Přispět mohli zájemci přímo na místě nebo prostřednictvím transparentního účtu. Na ten bude možné zasílat finanční dary i nadále.

Reklama

Do humanitární pomoci Ukrajině se zapojila i městská část Praha 9. Ve spolupráci s charitativním spolkem SRDCOVKA uspořádala benefiční koncert, který rozezněl prostranství parku Přátelství.

"Byla to velmi rychlá akce, spontánní, chtěli jsme také přispět, protože na Praze 9 je veliký počet cizinců, zejména i Ukrajinců. Každý máme nějaké přátele z Ukrajiny, tak jsme chtěli tímto koncertem vyjádřit solidaritu," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

"Já jsem trošku hrdý na to, že jsme to dokázali. Máme od začátku konfliktu 10 dnů a my už jsme byli schopní zorganizovat tenhle koncert, tuhle pomoc. Děkuji účinkujícím, kteří si za to opravdu žádný honorář neřekli a děkuji lidem, že přišli," řekl Jiří Janák, radní MČ Praha 9.

Přispět mohli zájemci přímo na místě do připravených kasiček. K dispozici byl ale také transparentní účet a na ten bude možné finanční dary zasílat i nadále.

"Ten účet bude otevřený pořád a dnes je možné přispívat na ledacos, jsou zde úžasné organizace, ať už přispíváme na ambasádu, na Člověka v tísni a na další a další. Ta Srdcovka, respektive ta naše akce, je maličko jiná v tom, že ten výtěžek bude věnován na učebnice, na vzdělávání těch dětí, které prchají před válkou," řekl Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9.

V rámci koncertu vystoupili mimo jiné Jaroslav Svěcený, Support Lesbiens, Elvis Presley show nebo například zpěvačka Leona Machálková. 

"Raději bych hodnotila něco veselejšího, že pomáháme přátelům jen tak, ale okolnosti jsou opravdu zoufalé a je to opravdu na dlouhou trať. Pochopitelně my všichni se strašně radujeme z té pospolitosti a solidarity, kterou my jsme jako národ opět vyjádřili a máme z toho všichni radost. Ale to nekončí. Já si strašně přeji, jako my všichni, aby byl konflikt u konce, ale ta pomoc je na dlouhou trať," řekla Leona Machálková, zpěvačka.

Podporu přišlo vyjádřit i vedení radnice městské části Praha 8.

"Je to důležité pro Ukrajinu. Myslím si, že je tady hodně lidí, kteří jsou ochotni pomáhat, Ukrajinci to teď potřebují, bojují za svobodu. Těch akcí je hodně a já jsem strašně rád, že Češi jsou tak solidární s Ukrajinou," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Městská část Praha 9 se do pomoci Ukrajině zapojuje i dalšími způsoby. 

"Spousta obyvatel z Prahy 9, firem a podnikatelů nám pomáhala, ten koncert byl to nejmenší, ale připravit ubytovnu, nastěhovat tam postele, zařídit vodu, všechno toto dohromady, vyklidit to, připravit školu pro ty děti, které sem přichází, protože jsou často frustrované, to nebylo nic jednoduchého a myslím si, že takhle, jak to tady dnes vidíme na koncertě, to je nepatrná část toho, co se za ten týden odehrálo," řekl Tomáš Portlík. 

Na akci i přes chladné počasí dorazilo velké množství návštěvníků. Koncert pro Ukrajinu bylo ale také možné sledovat i online. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu