• Načítám...
>

Prosecká píšťalka přinesla na Prahu 9 plno zábavy

  • 9. května 2022,
  • 16:37,
  • PRAHA 9,
  • Marek Tereba

Prosecké jaro letos nahradila akce Prosecká píšťalka. Ta si připravila pro obyvatele Prahy 9 program hned na tři dny. Kromě návštěvy koncertu a kina vyrazily rodiny s dětmi také do Parku Přátelství. Tam nechyběl ani náš štáb.

Reklama

Prosecká píšťalka, to je třídenní akce plná aktivit, kterou si obyvatelé Prahy 9 mohli užít začátkem května. 

"V roce 2008, když jsme ten park zrevitalizovali, konkrétně park Přátelství, tak jsme slíbili, že sem dáme kulturu, což jsme pravidelně dělali a po těch dvou letech covidu, když jsme všichni byli zalezlí doma a už otrávení, tak jsme si říkali, že na to letošní Prosecké jaro si dáme pořádnou porci kultury, takže město začalo hiphopovým a rapovým festivalem ve čtvrtek, pokračovalo včera kino a dnes máme dětský den, takže si tady každý přijde na své a budeme tu kulturu nadále posouvat a budeme doufat, že už nepřijde covid," řekl Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9.

"Děti si mohou vysoutěžit takovou krásnou píšťalku, potom je tady animační program, dětské diskohrátky, chodí nám tady náš lev Deváťák, což je maskot Prahy 9, je tady dětská kapela Floos, potom je tady pro děti připravená dětská punk-rocková kapela Bombarďák a další atrakce," řekla Daniela Vlachová, vedoucí odboru kultury MČ Praha 9.

Úspěch akce dokazoval park plný návštěvníků a hlavně nadšených dětí.

anketa

Píšťalka zahájila letošní program deváté městské části. Těšit se můžete na další dny nabité zábavou.

"My nebudeme dělat jednu velkou akci, ale těch akcí uděláme hodně, takže to budou koncerty, různé dětské dny, budou to různé soutěže," řekl Tomáš Portlík. 

Vedení deváté městské části plánuje akce pro občany pořádat na týdenní bázi. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu