• Načítám...
>

V parku Zahrádky se poprvé konal Den dětí

  • 2. června 2022,
  • 9:55,
  • PRAHA 9,
  • Johanka Hubičková

Městská část Praha 9 uspořádala dětský den poprvé v parku Zahrádky. Dopoledne měly prostor mateřské školy a odpoledne se bavila široká veřejnost. Akce se zúčastnili starosta Prahy 9 Tomáš Portlík i místostarosta Adam Vážanský. Na dětský den zavítalo několik tisíc lidí a my se teď podíváme, jak to celé probíhalo.

Reklama

V červnu roku 2019 byl v městské části Praha 9 otevřen park Zahrádky. Letos v něm proběhl historicky první Den dětí.

"Je to nejlepší dát sem. Vždy byl dětský den v parku Podviní, tam nám to trošku zestárlo. Tady je asi dnes dětí nejvíce, tak ať se ten park oživí a ať to děti nemají daleko," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

"Vydrží opravdu hodně, ještě tady vidím nějaký potenciál, ale funguje tak, jak jsme si to přáli a jedna věc je si něco přát a druhá věc je to pak vidět v té realitě a to mi samozřejmě dělá radost," řekl Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9.

Dobrou zprávou je, že už tak velký park čeká v příštích měsících další rozšíření. 

"Podařilo se nám rozšířit park Zahrádky o pozemky, které jsou k ulici, která se blíží k ulici U Elektry. To znamená, že park bude zase o kus větší. Dnes máme takovou první zatěžkávací zkoušku v podobě dětského dne a vyzkoušíme, co ten park všechno vydrží. Když si vzpomenu, jak to tady vypadalo před 10 lety, tak začíná plnit svou funkci a bude třeba zase o kus větší," řekl Tomáš Portlík. 

"Bylo tady setkání s občany, v září se to vyhodnotí, protože lidé psali, co by tam chtěli mít a jak by to mělo vypadat. Věřím, že se park rozšíří, protože už pomalu přestává stačit, jak se tady staví okolo. Bylo by to jedině dobře," řekl Adam Vážanský. 

V dopoledních hodinách patřil Den dětí v parku mateřským školám a odpoledne už čekaly atrakce, soutěže a zábava na všechny děti z okolí. Interaktivní odpoledne zabavilo všechny věkové kategorie. A bavili se skutečně všichni! 

anketa

Velkým překvapením pro děti i dospělé byla účast mistra světa na koloběžkách v rámci freestylové exhibice kol BMX. Skoky, u kterých se tajil dech, doplnil Richard Zelinka i výzvou pro děti. 

"Já jsem se k tomu dostal tak, že jsem byl vždy na ty freestyle sporty. Nejdřív jsem jezdil na kole bmx a v tu dobu jsem byl menší, takže jsem na to neměl moc sílu a tak jsem si vyzkoušel koloběžku ve skate parku a zůstalo to se mnou 12 let. Můžeš mít srandu i na koloběžce, jít ven, zajezdit si, nebýt doma na počítači a dělat nějaký sport, hýbat se," řekl Richard Zelinka, mistr světa v koloběžkách.

Celé odpoledne zněl parkem Zahrádky výskot a smích. Radost dětí a nadšení rodičů nebralo konce a devítka má tak za sebou vskutku nádhernou akci. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu