• Načítám...
>

V Galerii 9 jsou vystaveny práce ze dřeva

  • 2. června 2022,
  • 15:32,
  • PRAHA 9,
  • Marek Tereba

Díla výtvarníka Martina Patřičného zdobí prostory Galerie 9 ve Vysočanech. Návštěvníci se mohou těšit na netypickou výstavu, uvidí díla ze dřeva.

Reklama

Neobvyklá výstava děl ze dřeva je k vidění ve vysočanské Galerii 9. To nejlepší ze své tvorby zde vystavuje výtvarník Martin Patřičný.

"Tuhle výstavu nezmeškejte, protože dřevo je úžasný materiál, je to báječný přítel člověka a je to materiál, který žil. Já si s ním hraji spoustu let, takže se přijďte podívat, co všechno se z něj dá udělat. Nejvíce je tady obrazů ze dřeva, které paní galeristka Eva Kořánová až mistrovsky sladila do jednoho celku. K tomu je několik soch a potom informace o mých knížkách a ty knihy samotné, aby v tom lidé mohli zalistovat. Ty obrazy jsou asi nejdůležitější," řekl Martin Patřičný, autor výstavy.

Všech více než 40 exponátů pomáhala vybírat také ředitelka Galerie 9.

"Ta instalace výstavy je vždy trošičku problém, je to daleko nejobtížnější okamžik během přípravy celé výstavy, protože ne vždy se podaří, ať už jsou díla vybrána jakkoliv, to udělat tak, aby stěny žily svým vlastním životem. Aby si ty exponáty navzájem nepřekážely, aby spolu bydlely na té zdi a aby ta výstava fungovala," řekla Eva Kořánová, ředitelka Galerie 9.

"Já jsem rád, že tady máme trošku změnu oproti obrazům nebo sochám, které tady většinou bývají. Dřevo tady dlouho nebylo, tak snad nám to tady trošku tu galerii rozjasní a provoní," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Galerie 9 chystá i další expozice, na které vás vedení deváté městské části srdečně zve.

"Chystáme se připomenout dílo letos zesnulého písmáka Prahy 9 pana Kurandy ve spolupráci s Archivem hlavního města Prahy a v září Salon Prahy 9, kdy místní lokální umělci budou vystavovat svá díla," řekl Adam Vážanský.

Výstavu můžete navštívit v Galerii 9 až do 16. června vždy od pondělí do čtvrtka mezi 10. a 19. hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu