• Načítám...
>

Kultura v Praze 9 žije

  • 17. srpna 2022,
  • 16:14,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Letní kino, divadélka pro děti a mnoho dalších akcí připravila Praha 9 nejen pro své obyvatele na letní prázdniny. Kulturou devítka ožije i na podzim. V plánu je hned několik akcí pro všechny generace.

Reklama

Ani o prázdninách si obyvatelé Prahy 9 nemohli stěžovat na nedostatečné kulturní vyžití. Radnice deváté městské části připravila na léto bohatý program. Jeho součástí bylo také tradiční letní kino. Promítání filmů se tu uskutečnilo hned na několika místech.

"V podstatě funguje akce Dopravního podniku Kinobus. Toto je Kulturbus, to jsme si připlatili. Není to jen tento týden, bude to ještě obtýden a střídáme Prosecký park a Park Zahrádky. Byla taková anketa, pan Štojdl z Dopravního podniku se vsadil s panem starostou Portlíkem, jaký film bude více navštěvovaný, takže to ještě uvidíme, ale lidé si mohli vybrat. Já jsem si myslel, že to přesně dopadne, že budou chtít Vyšehrad a Vyšehrad bude ve čtvrtek," řekl Adam Vážanský, místostarosta MČ Praha 9.

Večerní promítání filmů v parcích přilákalo vždy desítky diváků. Městská část v době prázdnin myslela ale také na své nejmenší obyvatele. Pro ně byla připravená divadélka, která se odehrávala na malé scéně takzvaného „vysočanského dvorku".

"Dětská představení pro děti, většinou je to školního věku, ale máme představení i pro děti kolem 3 let. Uspořádali jsme to zde na dvorečku, což je v Jandově ulici v Obecním domě. Jsou to typicky dětská představení. Dnes třeba bude představení O červené Karkulce, protože těch představení je hodně, tak bych mohl ještě říci, že tu bude Ulhaná princezna, S Bédínkem na vodě, Sněhurka, Kašpárek a Honza. Jsou to typicky dětská představení pro děti školního věku a nebo předškolního věku," řekl Jiří Janák, radní MČ Praha 9.

Také podzim bude na devítce doslova nabitý akcemi. Ty se od konce prázdnin budou odehrávat po dobu několika týdnu a to takřka každý víkend. Chybět nebude tradiční festival Barevná devítka, ale také další oblíbené akce.

"Protože se podařilo dokončit park na Proseku Přátelství, takže bude taková ohňově laserová vodová show, kde se to oslaví a zároveň na Parku Zahrádky v rámci festivalu Antonína Dvořáka bude Rusalka v koncertním provedení. Víkend potom máme takové pivní bavorské slavnosti na Kolčavce a v neděli je Prosecký podzim a všechno to zakončí Svatováclavská pouť - tradiční akce tady na Proseku," řekl Adam Vážanský. 

Veškeré informace nejen o těchto, ale i o dalších akcích, které městská část až do konce letošního roku plánuje, najdou nejen obyvatelé deváté městské části na webových stránkách a facebooku Prahy 9.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu