• Načítám...
>

Tanec, soutěže a hry. Akce Prosekneme byla pestrá

  • 26. srpna 2022,
  • 14:51,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Kdo si hraje, nezlobí. Heslo, kterým se řídí i nezisková a humanitární instituce Proxima Sociále a radnice Prahy 9. Ti totiž společně v Parku Přátelství uspořádali už tradiční akci pro děti s názvem Prosekneme. Během odpoledne nechyběl tanec, nejrůznější soutěže ani hry.

Reklama

Vyplnit jméno na soutěžní kartičku a rychle vyrazit na trať plnou tance, soutěží, her a zážitků. To byl 12. ročník komunitní akce pro děti v Parku Přátelství v Praze 9.

anketa

Na akci se vedle radnice Prahy 9 podílí velkou částí také dětský volnočasový klub Harfica, který sídlí nedaleko Parku Přátelství v ulici Harrachovská. 

"Je to prvotně určené pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, je to zdarma, mají klubovnu, mají tam i krásný kuchyňský koutek, kde se tyto děti setkávají, kde si mohou popovídat, kde mohou prohlubovat své tužby, koníčky, přání a naši pracovníci jim to zprostředkovávají," řekl Jiří Janák - radní MČ Praha 9.

Akci podpořila ještě pobočka městské knihovny z Prahy 9 a humanitární instituce Proxima Sociále. I ona zaměřuje svou pomoc na děti ze sociálně znevýhodněného prostředí.

"Pracuje především s dětmi a mladými lidmi, ale s rodinou. Velké ústředí máme v Modřanech, ale tady konkrétně na Praze 9 máme terénní program, pracujeme přímo v ulicích, procházíme čtyřikrát týdně lokalitu a pracujeme s dětmi a mladými lidmi do 26 let," řekla Alice Egertová - vedoucí nízkoprahových služeb MČ Praha 9.

Smyslem činnosti zdejších pracovníků je, aby se i ohrožené děti naučily své problémy řešit buď samy nebo aby věděly, na koho se mohou obrátit, když to doma nefunguje.

"Nejčastěji jsou to samozřejmě problémy spojené se školou, pak to jsou různé konflikty ve třídě s učiteli, ale také jde o doučování nebo motivaci ke studiu. Potom starší děti hodně řeší práci nebo brigádu. Ne, že bychom nějakou měli, ale pomáháme jim napsat životopis nebo motivační dopis," řekla Alice Egertová - vedoucí nízkoprahových služeb MČ Praha 9.

Důvod, proč se do podobných akcí humanitární instituce zapojují, je upozornit cílovou skupinu dětí a mladých lidí na možnosti pomoci. Jednoduše řečeno, že tu pro ně někdo je.

"Pro nás je důležité, když už ty děti nějaký problém mají a nebo se potýkají s nějakými těžkými situacemi, tak aby věděly, na koho se mají obrátit, aby nás třeba znaly tady z těch akcí a věděly, že mají tu možnost, kde nás najdou," řekla Alice Egertová - vedoucí nízkoprahových služeb MČ Praha 9.

Humanitární instituci Proxima Sociále je možné najít na Proseku v ulici Jablonecká 718. Kontaktovat ji ale můžete i na TikToku nebo Instagramu pod názvem Na tvé straně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu