• Načítám...
>

Praha 9 předala významná ocenění svým občanům

  • 8. září 2022,
  • 23:15,
  • PRAHA 9,
  • Johanka Hubičková

V divadle Gong proběhlo už podvanácté zvláštní ocenění významných občanů. Mezi oceněnými byli zástupci z různých pracovních odvětví a nechyběli ani příslušníci IZS.

Reklama

Vybraní občané Prahy 9 již dvanáct let přebírají z rukou vedení městské části významná ocenění. Děje se tak vždy v září. K vyznamenaným patřili také členové složek Integrovaného záchranného systému působících v deváté městské části.

"Dnes je to Cena starosty a medaile Za zásluhy městské části Praha 9 a také poděkování městské části Praha 9. Nedá se říci, kdo je nejzáslužnější. Všichni si to zaslouží, jak příslušníci hasičského záchranného sboru, policie nebo lidé, kteří tady odvedli kus života, jako například ředitelka základní školy, paní Cyprichová," řekl Adam Vážanský - místostarosta MČ Praha 9.

"Je to pro mě nesmírná čest, velice si vážím, že si na mě městská část vzpomněla a ať jsem pracovala v jakékoliv pozici, ať to byla učitelka nebo následně ředitelka školy, vždy jsem se snažila, abych své žáky nejenom vzdělávala, ale i vychovávala k lásce k Praze 9, potažmo k vlasti, aby z nich jednou vyrostli nejen vzdělaní občané, ale i občané, kteří mají vztah ke svému místu, kde se narodili, pro které jednou budou chtít pracovat," řekla Věra Cyprichová - bývalá ředitelka ZŠ Litvínovská 600.

Dalším oceněným byl uznávaný praktický lékař. Dostalo se i na odvětví sportu a za celoživotní práci pro bezpečný výrobek pro spotřebitele si také cena našla svého majitele.

"Je to překvapení, poněvadž nejsem zvyklý, že by náš obor byl takto oceňován. Medicína je můj koníček, dělám to rád a dělám to už skoro 50 let. Mě to baví a když se mě třeba pacienti ptají, kdy půjdu do důchodu, tak říkám, až umřu. Já tady zůstanu, dokud budu moci," řekl Petr Vrkoč - praktický lékař.

"Toto ocenění pro mě znamená velice mnoho, z toho důvodu, že to je pro mě motivace k tomu, abych pro naší Prahu a pro naší část Prahy 9 získal popularitu, abych se dokázal dostat na olympiádu, získal úspěchy," řekl Martin Fitan - juniorský reprezentant ČR v boxu.

"Znamená to pro mě, že si vůbec někdo všiml, že tato činnost je také prospěšná," řekl Antonín Svoboda - bezpečný elektronický výrobek pro spotřebitele.

Nejzajímavější je, že o tom, kdo čestné ceny převezme, rozhodují přímo obyvatelé devítky, kteří také sami laureáty navrhují. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu