• Načítám...
>

ZŠ Na Balabence v Praze 9 má novou sportovní halu

  • 15. září 2022,
  • 15:57,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Areál Základní školy Na Balabence má novou sportovní halu. Její výstavba začala už v květnu loňského roku. Teď má sloužit jak žákům školy, tak i veřejnosti.

Reklama

Základní škola Na Balabence v Praze 9 má novou sportovní halu. Moderní sportoviště ve tvaru písmene L nahradilo původní tělocvičnu, ve které v loňském roce škola otevřela dalších osm tříd.

"Tím, že přibývá počet žáků, pravidelně o desítky každý rok, tak ta potřeba nové haly byla na místě. Postavila se velmi rychle a bude fungovat pro žáky naší školy, ale bude využívána i veřejností v rámci pronájmu," řekl Michal Vítek - ředitel ZŠ a MŠ Na Balabence.

Nová sportovní hala udělala pomyslnou tečku za postupnou rekonstrukcí školního areálu Základní a Mateřské školy Na Balabence. Ta začala už v roce 2018 modernizací školní kuchyně. Nová moderní hala je uzpůsobena ke konání různých sportů.

"Jsou tam dva prostory tělocvičen, jedna menší, jedna větší. Potom tam jsou dva menší cvičební sály na jógu, tanec, balet a tak dále. Pak je tam další zázemí pro školu, to znamená šatny. takže prostory, myslím si, že pro nás jako pro školu i pro využívání jsou dostatečné," řekl Michal Vítek - ředitel ZŠ a MŠ Na Balabence.

"Pevně doufám, že se stane součástí nejen sportovního vyžití žáků v základní škole, ale i okolí, protože sportovní haly obecně a sportoviště v Praze poměrně dlouhodobě chybí," řekl Zdeněk Davídek - radní MČ Praha 9.

Stavební úpravy a rozšiřování Základní školy Na Balabence jsou reakcí na velký nárůst počtu žáků na devítce. Podobně tomu bylo i v případě dalších škol, které městská část v minulosti musela rozšířit.

"Je to součástí celkového rozšiřování kapacit ve školství, kdy jsme v posledních letech rozšířili kapacitu Základní školy Litvínovská, Základní školy Novodvorská a Základní školy Špitálská a když si sečteme ta čísla, tak je to celá nová škola na Praze 9," řekl Tomáš Portlík - starosta MČ Praha 9.

Stavba sportovní haly trvala téměř rok a půl. Z plánovaných 76 milionů korun nakonec podle vedení Prahy 9 přišla sportovní budova na rovných 100 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu