• Načítám...
>

V Praze 9 se konal Evropský šampionát para tance

  • 28. října 2022,
  • 19:09,
  • PRAHA 9,
  • Markéta Frydrychová

World Para Dance Sport European Championship, tedy Evropský šampionát v para tanci se konal vůbec poprvé v Praze. Do hotelu Clarion se sjeli para tanečníci z celkem 15 zemí Evropy. Celá akce se konala poslední říjnový víkend.

Reklama

 V hotelu Clarion v Praze 9 se ve sváteční den 28. října konalo slavnostní zahájení jedné z největších tanečních soutěží v Evropě. World Para Dance Sport European Championship, tedy Evropský šampionát v para tanci se konal vůbec poprvé v České republice a to za podpory deváté městské části.

"Dlouhá léta spolupracujeme se Sportovním klubem vozíčkářů a společně s taneční školou jsme uspořádali loni světový pohár v tanci na vozíčkách, takže tady vznikla i ta myšlenka, že by bylo dobré uspořádat mistrovství Evropy. Je to trochu náročnější akce, ale pravda je, že jsme říkali, že takovou akci bychom zrovna na Praze 9 rádi uvítali. Už jednou jsme takhle spolupracovali s hlavním městem Prahou, zajistili velkou část financí, dohodli jsme se s majitelem hotelu Clarion společnosti CPI, že poskytla slevy a nakonec se to takhle celé podařilo. Je to taková srdcová věc, je to takový splněný sen," řekl Tomáš Portlík, starosta MČ Praha 9.

Soutěž para dance ovšem není tou první, kterou Praha hostila. Přesně před rokem se v hotelu Clarion konala soutěž obdobná. Ne však evropského rozsahu, ale rovnou toho světového. Jak bude probíhat ten letošní ročník?

"Představí se nám reprezentanti z 15 států světa z Evropy a budou nám zde tančit standardní tance, latinsko - americké tance, ale také speciální show, říkáme tomu freestyle, kdy si každý tanečník, tanečnice připraví svou show, kterou nám tady budou prezentovat. Ten tanec na vozíku má také specifikum v tom, že tančí buďto sami a nebo tančí v páru a to s chodícím partnerem a nebo dokonce, na to já se osobně strašně moc těším, že budou tancovat dva vozíčkáři spolu. Ta radost, která z nich čiší a kterou my tady budeme s nimi prožívat celý ten víkend, je něco, co mě vždy nabije. A enormně nás těší to, že to není jen jejich radost, ale že je to radost i celé té komunity, která jim fandí a je to i motivace pro ostatní se k tomu přidat," řekl Vítězslav Rázek, organizátor.

Další soutěž, znovu ta světová, roztančí Prahu 9 už v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu