• Načítám...
>

Divadlo Gong i letos chystá štědrodenní pohádku

  • 14. prosince 2022,
  • 15:17,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Divadlo Gong i letos na Štědrý den chystá pohádku pro celou rodinu o psaníčkovém andělíčkovi, který nosí každé Vánoce dětská přání Ježíškovi. Co se stane, když andělíček jednou zaspí? To se dozvíte v divadle Gong na Štědrý den odpoledne.

Reklama

I letos připravuje divadlo Gong dětské vánoční divadelní představení. Jak už bývá tradicí, na Štědrý den se tu bude hrát výjimečná vánoční pohádka O zapomnětlivém psaníčkovém andělíčkovi. Ta se tu hraje pouze jednou v roce, a to právě na Štědrý den.

"Ten repertoár už dlouhá léta znám, protože když děti byly malé, tak jsme chodili pravidelně na jejich pohádky a když jsem se před pěti lety stala ředitelkou divadla Gong, tak to byla naprosto jasná volba kluky oslovit a nabídnout jim tu možnost zahrát toto krásné vánoční představení tady u nás v divadle na Štědrý den. Protože ten scénář pojednává o tom, co se stane, když psaníčkový andělíček zaspí, to je ten andělíček, co sbírá pro děti ty dopisy za oknem, co tam dávají, aby jim Ježíšek mohl splnit všechna přání. A kdy jindy má ta pohádka nejkrásnější atmosféru, než právě, když se hraje na Štědrý den," řekla Martina Fialová, ředitelka divadla Gong.

"Pohádka má takovou zvláštní historii, já jsem kdysi četl, nebo jsem si myslel, že jsem ji četl svým dětem, když byly malé, tak jsem kolegovi Zimovi po letech, moje děti už jsou hodně dospělé, navrhl, že bychom to mohli udělat a zdramatizovat, tak jsem tu knížečku vyštrachal a zjistil jsem, že ta pohádka tak není, že když byly děti malé, tak já jsem si jí vymyslel. Ta pohádka je banalita, je to o tom, že existuje psaníčkový andělíček a sbírá psaníčka. To je celé, zápletka tam není. Já jak jsem strašil děti, tak jsem samozřejmě vymýšlel tu zápletku o tom, že zaspí, na což Karel Zima zareagoval, že je to skvělé, protože nebudeme nikomu platit autoráky a vzniklo autorské dílo," řekl Jaromír Škvrna, herec.

Divadlo Gong je tak už dlouhá léta jediným pražským divadlem, které je na Štědrý den otevřené a nejen rodiče s dětmi tu tak mohou prostřednictvím této pohádky nasát vánoční atmosféru.

"Asi všechny z nás máme doma trošičku větší fofr ten den, aby vše proběhlo, jak má být. Nervózní tatínkové a nedočkavé děti se nám motají doma pod nohami, takže úplně ideální je, aby maminky tatínky s dětmi poslali právě v 1 hodinu odpoledne k nám do divadla Gong, kde stráví příjemně ten čas a maminky mají aspoň chviličku pro sebe. A pokud děti vybaví i lucerničkami, tak u nás v divadle v době konání pohádky bude k dispozici betlémské světlo, takže si ho mohou domů odnést," řekla Martina Fialová, ředitelka divadla Gong.

"Právě protože to je o Štědrý den, tak bych chtěl všechny pozvat, uvařte si, napečte si a pak běžte na pohádku. A protože jsme hodní na naše zaměstnance divadla Gong, tak já třeba mám službu v šatně. Fungujeme na velmi dobré bázi s paní ředitelkou, jsou tady třeba akce škol, školek, nějaké besídky, představení pro seniory a v podstatě si vycházíme krásně vstříc. Je to perfektní spolupráce," řekl Adam Vážanský (ODS), místostarosta MČ Praha 2.

Vstupenky na štědrodenní představení zakoupíte již nyní prostřednictvím webových stránek divadla Gong.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu