• Načítám...
>

Na Střížkově bruslili školáci za vysvědčení zdarma

  • 1. února 2023,
  • 8:12,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

Na novou ledovou plochu v Praze na Střížkově mohly vyrazit všechny děti, které předložily vysvědčení. Radnice deváté městské části totiž u příležitosti pololetního vysvědčení zpřístupnila všem školákům, bez ohledu na známky, kluziště zdarma.

Reklama

Takhle Praha 9 zahájila den dětí na Střížkově. Kdo ukázal vysvědčení, bez ohledu na známky, mohl na zbrusu novou ledovou plochu zdarma.

"Dnes je vysvědčení, pro někoho skvělý den a pro někoho méně. Ale protože už dnes máme kluziště a už jsme trošku jinde, než jsme byli loni a předloni a potřebovali jsme, abychom si také všichni to vysvědčení společně užili. Protože už prostě to kluziště máme. Sice jsme ho udělali malinko menší, protože ceny energií, ale také je na vysvědčení dobrá známka, když něco ušetříte," řekl Tomáš Portlík (ODS) - starosta MČ Prahy 9.

Nové kluziště se nachází v Parku Přátelství nedaleko stanice metra Střížkov. Veřejné bruslení je tady dostupné denně vždy od devíti hodin ráno do osmi hodin večer.

"Kromě této standardní otevírací doby si to tady lidé mohou pronajmout a zahrát si hobby hokej i s dětmi na malé branky, zároveň tady máme program pro školy a školky, které mohou kluziště každý všední den od 9 ráno do 14 hodin využít zdarma a mají zvýhodněnou cenu na půjčovnu bruslí," řekl Vít Bouše - provozovatel kluziště Střížkov.

V areálu bruslaři najdou půjčovnu bruslí, kompletní vybavení pro začínající bruslaře a nechybí ani drobné občerstvení na posilněnou a na zahřátí.

"Každý, kdo sem přijde, si tady může dát horký čaj, svařák nebo třeba párek v rohlíku, který je u dětí velmi oblíbený," řekl Vít Bouše - provozovatel kluziště Střížkov.

Provozovatelé tady na ledové ploše navíc chystají řadu akcí.

"Teď připravujeme zimní hry na Střížkově, o kterých se dozvíte další informace brzy na našich sociálních sítích, kde si děti budou moci zahrát i s rodiči takový hobby curling na ledě, bude tady biatlonová střelnice a další aktivity," řekl Vít Bouše - provozovatel kluziště Střížkov.

Zimní hry na Střížkově odstartují v pondělí 6. února. Po celý týden se tady děti budou moci zúčastnit třeba hokejového nebo krasobruslařského tréninku a na řadu přijde i školička pro nejmenší bruslaře. Prostor ale bude plně využívaný také v letním období.

"V létě tady máme fontánu, řekli jsme, že to bude takové multifunkční, že bychom tady dělali divadla a kulturní akce," řekl Tomáš Portlík (ODS) - starosta MČ Prahy 9.

Radnice tak v létě zvažuje třeba beachvolejbalový turnaj, ale i další sportovní vyžití. Hlavním prvkem nového prostoru v Parku Přátelství ale zůstane fontána.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu