• Načítám...
>

Masopust v Praze 9 byl již podvacáté

  • 19. února 2023,
  • 17:56,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Sraz lyžníků, sáňkařů a dalších milovníků zimních sportů všeho věku. Tak by se dal charakterizovat Střížkovský masopust. Ten se v letošním roce uskutečnil podvacáté.

Reklama

Střížkonoš a lyžníci. Takové bylo téma jubilejního 20. Střížkovského masopustu. Ten tradičně pro místní obyvatele připravil v Parku Václavka Spolek za veselejší Střížkov. 

"Připravili jsme si velkou taškařici, připravili jsme si akci Střížkonoš a lyžníci, protože celá tato akce nebo toto místo je o tom, že tady máme Střížkonoše, který je hoden všech ostatních patronů všech hor, velehor, minihor a naše nej minihory jsme si takto letos vyzdobili v duchu nejníže položené sjezdovky na světě, počítáme to v decimetrech, máme tady růžovou sjezdovku, prostě jsme se chtěli zařadit do velehor - ovšem stylem minihor," řekl Roman Holk, organizátor.

"My jsme si na dnešní den připravili výjezd na horu Monte Střížkov, který tady má nástupní stanici, tady o 250 metrů výš je výstupní stanice, je to jedna z nejdelších sjezdovek na Střížkově samozřejmě, takže támhle u pana lékaře si můžete zakoupit permanentku na 10 míst, svézt se na lanovce, když se vám poštěstí, tak pojedete nahoru s panem starostou jako já a je to letos poprvé, co byl na Střížkově spatřen Yetti," řekl Václav Liška, organizátor.

Před zahájením průvodu, který vedl přilehlou ulicí, slavnostně masopust zahájili spolu s organizátory zástupci radnice deváté městské části.

"Lidi to baví, já obdivuji pořadatele, že to mají stále sílu dělat a hlavně je super, že to dělají lidé zezdola sami pro sebe, pro své sousedy a že se při tom všichni krásně baví, jak ti, co se na to dívají, tak ti, co to vymýšlí a i ti, co v tom účinkují. Je to krásná tradice v této téměř venkovské čtvrti na Praze 9, dnes je to v duchu Střížkonoš a lyžníci a já jsem tady za zběhlého baču, který se vrací z pivovaru a hledá ovce," řekl Adam Vážanský (ODS), místostarosta MČ Praha 9.

"Já už jsem si koupil skipass, protože jak říká tady Yetti, není to nejdelší lanovka na Střížkově, ale je to jediná lanovka v Praze, takže doporučuji tady koupit skipassy. Je to tradice, já jsem tady dnes za horskou službu, protože jak vidíte, lanovka je sice kvalitní, ale může se stát, že se něco rozbije, porouchá a pak je potřeba horská služba a abych nějakým způsobem zasáhl, čili tady jsme prostě na horách a kromě toho, že tady máme nejdelší lanovku v celé Praze, tak Střížkov je jedno z nejvýše posazených míst v Praze, takže jsme tady vlastně na horách, Střížkonoš to dává dohromady už 20 let, dvacetkrát za sebou a myslím si, že ta akce je unikátní tím, že jak už zmínil, tak pořádat to, dát to dohromady, dát dohromady všechny ty kostýmy, to znamená zapojení i spoustu sousedů, nic nesmí selhat a je to podle mě to, na čem život ve městě stojí, takže Střížkonoš, Spolek za veselejší Střížkov a celá tato parta tady dělají 20 let kus práce a myslím si, že i toto je pražský unikát," řekl Tomáš Portlík (ODS), starosta MČ Praha 9.

I přes nepříznivé počasí přilákala akce několik stovek lidí. Na ně tu mimo jiné čekalo také několik stánků. Nechyběly ani atrakce pro děti nebo tombola.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu