• Načítám...
>

Praha 9 spustila provoz dočasného komunitního centra

  • 20. února 2023,
  • 19:08,
  • PRAHA 9,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 9 nedaleko stanice metra Kolbenova otevřelo vedení radnice ve spolupráci se společností Skanska Reality nové komunitní centrum. V plánu je ještě vybudování venkovního hřiště. Centrum teď bude sloužit především dětem a mládeži deváté městské části.

Reklama

Praha 9 spustila provoz dočasného komunitního centra. To se nachází v brownfieldu mezi ulicemi Kolbenova a Poděbradská. Centrum vzniklo na základě nových pravidel pro investory, která určují, v jaké výši mají investoři městským částem přispívat na občanskou vybavenost při budování nových městských částí.

"Vzniká to na pozemcích, které budou jednoho dne zastavěny, bude zde bytový objekt Skanska, ale bude to trvat ještě hodně let a proto, než aby tady místní obyvatelé chodili kolem stanoviště nebo nějaké plochy, která je nevyužitá, jsme se zde rozhodli vybudovat ve spolupráci s investorem Skanskou toto komunitní centrum," řekl Jiří Janák (ODS) - radní MČ Prahy 9.

Probíhající práce na vznikající okolní bytové zástavbě zasáhnou do prostoru komunitního centra nejdříve za 3 roky. Centrum, které je mobilní, tak v budoucnu radnice nechá přesunout na jiné místo nedaleko toho stávajícího.

"Ten prostor, který najdeme, bude velmi důstojný a bude zajímavý. Nebude to nikde na druhé straně Prahy 9, čili nevidím důvod k tomu, aby se to někomu nelíbilo, protože to přeci jen bude pár kroků a hledáme prostor, který bude kvalitativně ještě zajímavější, než ten dnešní. Ten dnešní je prostě využití prostoru, který tři roky nenajde uplatnění," řekl Tomáš Portlík (ODS) - starosta MČ Prahy 9.

Nové komunitní centrum je v provozu od poloviny letošního ledna. Sloužit teď bude veřejnosti a především obyvatelům deváté městské části.

"Je tady hodně rodičů s malými dětmi, pro které už jsme otevřeli tu sdílenou kancelář, takže cowork s hlídáním dětí, kde rodiče pracují v kanceláři, mají tam veškeré to pohodlí a na druhé straně v herničce profesionální chůvy hlídají děti a starají se o ně. Takže mají rodiče více prostoru na to se nějakým způsobem začlenit do té práce a i si odpočinout od těch dětí," řekla Eva Vodňanská - zakladatelka Colben centra.

Od září letošního roku by pak v komunitním centru měl fungovat také klub pro školní děti. Vzniknout by tu pak mělo třeba i coworkingové hřiště a pumptracková dráha. Na té se první děti svezou letos 1. dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu