• Načítám...
>

V Parku Podviní vyrostla nafukovací hala

  • 22. března 2023,
  • 17:01,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Sportovní kluby, studenti Anglického gymnázia i veřejnost mají v Praze 9 k dispozici novou nafukovací halu. Ta je díky své multifunkčnosti vhodná hned na několik sportů. Trénovat v ní bude také například volejbalový klub Lvi Praha.

Reklama

Devátá městská část má nové sportoviště. Tím je nafukovací hala, která vyrostla v těsné blízkosti parku Podviní v místním sportovním areálu.

"Nápad byl velmi jednoduchý, ve své podstatě jsme si tady obsluhovali sportoviště, které bylo už za zenitem svého působení a rozmýšleli jsme se o tom, co z toho sportoviště vytvoříme dál, abychom ho mohli využívat a vznikl víceméně takzvaný projekt, my tomu říkáme projekt 4P, protože se nám do něj podařilo zainteresovat 4 strany, což znamená městskou část Prahy 9, naší asociaci Sparty Praha, volejbalový klub Lvů Praha a Anglické gymnázium. Víceméně z toho vznikla idea vybudovat celoroční sportoviště, které by všichni mohli používat," řekl Jan Mikulka, ředitel Asociace klubů Sparta Praha.

"Pro nás je to úplně super základna pro rozšiřování dětských sportovišť, dětského fungování. My jsme pravidelným pořadatelem třeba pražských turnajů čtrnáctiletých, šestnáctiletých dětí, které dnes děláme různě po tělocvičnách a tady nám to přináší to, že dostaneme vše na jedno místo. Takže úplně ideální, že v jednom okamžiku tady uděláme komplet pražské kolo soutěží, ať už to jsou starší žáci, starší žákyně, mladší žáci, mladší žákyně. Takže výborná záležitost," řekl Miloš Kočka, ředitel VK Lvi Praha.

Hala ale nebude sloužit pouze pro volejbalisty. Díky její multifunkčnosti jí lze využít hned pro několik sportů.

"Je to multisport, to znamená, že ve své podstatě se tady dá hrát cokoliv. Od volejbalu, florbalu, vidíte, že se tady dá hrát basketbal, plánujeme tady nějaké badmintony, plánujeme přes zimu atletické přípravy, přípravy malých fotbalistů, plánujeme tady přípravu rugby dětí a samozřejmě chceme vymyslet a nebo máme připravený způsob, jak halu uvolníme i pro občany Prahy 9," řekl Jan Mikulka, ředitel Asociace klubů Sparta Praha.

"Znamená to další posun, celoroční sportování, nemusí se mačkat v té hale, co je tady už dávno, používá se samozřejmě nově i tělocvična na Balabence, ale pořád to nestačí, takže jsme rádi, že je tady něco dalšího. Plánuje se udělat venku zázemí, to znamená nějaké buňky, kde by se mohli převlíkat, protože z té haly, kde jsou šatny, je to poměrně daleko, sprchy, sociální zařízení a další věci kolem toho," řekl Adam Vážanský (ODS), místostarosta MČ Praha 9.

Hala slouží také mimo jiné pro výuku tělocviku studentů Anglického gymnázia.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu