• Načítám...
>

Žáci základních škol vysázeli stromy v parku Podviní

  • 25. dubna 2023,
  • 14:42,
  • PRAHA 9,
  • Jaroslav Šetlík

Hned několik stromů bylo nově vysazeno v parku Podviní a jeho okolí. Na vysázení aleje lip a několika vrb se podíleli žáci místních základních škol. Vše se uskutečnilo v rámci oslav Dne Země.

Reklama

K oslavám Dne Země se přidala také devátá městská část. V rámci toho bylo vysazeno hned několik nových stromů v parku Podviní a jeho okolí.

"Je nutné tu zeleň obměňovat, takže za poražené suché a nemocné stromy je nutné vysadit nové. Dneska asi počasí nedovolí vysadit všechno, co máme, ale přivezli jsme od dodavatele 15 stromů a dnes se vysadí tak třetina, to znamená tak pět šest stromů," řekl Jan Poupě (ODS), radní MČ Prahy 9.

Zbylé stromy budou vysazeny v následujících dnech. Na zasazení aleje lip a vrb se podíleli také žáci devátých tříd Základní školy Novoborská.

"Den Země se slaví na celém světě 22. dubna a je to den, kdy bychom se měli trošku zamyslet, co ta naše země pro nás dělá a co my bychom měli udělat pro ni. Naše Základní škola Novoborská dnes v tento den si připomíná sázením stromů ten okamžik," řekla Lucie Härtelová, učitelka ZŠ Novodvorská.

"My jsme sem přišli sázet stromy a během toho, co jsme šli od školy nahoře na Proseku, tak jsme si stáhli aplikaci Pomáhej pohybem, což za nějaké uchozené kroky dá body, ty pak věnují na nějakou dobrou věc, možná nějakou další výsadbu stromů. Já si myslím, že to má docela budoucnost, protože je to potřeba, už takhle je v Praze méně zeleně, takže je to potřeba, aby Praha nějak lépe fungovala, více kyslíku a hlavně, aby to bylo hezčí," řekl Josef Kraus, žák 9.B ZŠ Novodvorská.

Den Země v Praze 9 oslavili také zaměstnanci jednoho z místních hotelů. Ti se formou teambuildingu vydali uklidit dva parky.

"My se snažíme permanentně pečovat o prostředí kolem nás a je to vidět jednak kolem celého hotelu, ale Prahu 9 bereme jako náš domov a jsme jeho součástí a tak jsme se rozhodli podpořit Den Země tím, že vysbíráme odpadky dnes tady v Podviňáku a odpoledne půjdeme ještě na Balabenku," řekl Otakar John, ředitel Stages Hotel Prague.

Nové stromy sází Praha 9 pravidelně. V minulosti jich bylo vysazeno několik například v blízkosti stanice metra Střížkov či na dalších místech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu